modoc Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Witam chciałem prosić was o radę zamierzam nabyć w ciągu najbliższych 2 dni płytę główną zalezy mi na następujących opcjach 1)Stabilność 2)SATA zastanawiam się pomiędzy dwoma płytami którą ewentualnie wybrać Asus A7V-600-X Asus A7V-880 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 No może napisałbyś coś więcej? Jaki procesor i w ogóle.. bo takie wybieranie tez troche mija się z celem skoro nic nie wiemy.. tylko tyle że płyta.. Czy chcesz kręcić itp.. Zresztą było na forum tego w gromy :) pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Jeżeli ni podkręcasz, to możesz zaoszczędzić i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> a7v600-x. Do podkręcania znacznie lepsza będzie a7v880, bo ma możliwość zablokowania dzielników agp/pci i regulację napięcia na pamięciach. Zależy też od aktualnej różnicy w cenie między tymi płytami. Jak jest mniejsza niż 30 zł. to chyba warto dopłacić, nawet jak nie będziesz kręcił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 a więc aktualnie ma durona 1.8 . Więc chciałbym potem móc wsadzić jakiegoś athlonika 3.2 + pamięci 400. Bowiem niestety narazie A64 wykracza poza moje możliwości finansowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 aha.. a nie lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakąś tańszą płytke.. no w sumie nie wiem.. ale Abit NF7 + barton mobilny chyba by wystarczył.. czyz nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 wziąłem asusa kt880 jutro odbiór zobacze po przesiadce co z tego wyjdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 taka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35107998 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 niestety ale wziąłem tą http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34655663 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 w sumie wziales sprawdzona plyte w nizszej cenie i lanem 1000 - nie masz czego zalowac ,poprostu dalem alternatywe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Płytka bardzo fajna dużo opcji w biosie bardzo łatwa aktualizacja biosu. do wersji 007 ponieważ we wcześniejszych wentylator wył jak oszalały na procesorze, teraz działa w zależności od temperatury bardzo przydatne w nocy kiedy spię i tylko muł się pasie. Zobaczymy jak będzie dalej niedługo robię kolejną wymianę Athlonik 2.6 lub więcej i do tego 2x 512 DDR na Dualu sądze że taka konfiguracja starczy mi na dłuższy czas . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Mam problem Podkręciłem szynę u siebie z fsb 133 na 150 system się normalnie uruchamia ale i chodzi stabilnie ale jak wchodzę do jakiejkolwiek gry to mnie albo wywala albo się resetuje. Co można z tym fantem zrobić ram mam DDR266 czy to jego wina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 to moze byc wina ramu ddr266 wystepowaly w wariantach od kompletnie niepodkrecalnych do smigajacych na 190MHz ,wiec w miare mozliwosci zmien ram ,albo daj mu napiecie 2.8v nie mozna tez wykluczyc procesora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Mam zamiar zmienić ram jednak niestety nie odrazu bo już finansowo niewyrobię. I wolę poczekac i odłożyć sobie hajsu na 2 x 512 na dualu puścić . A co do tego ramu to gdzie można ustawić aby miał napięcie 2.8 i czy przypadkiem przez ten zabieg mam szansę go uszkodzić ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 instrukcja twoim przyjacielem - sprawdz gdzie sie zmienia vdimm ,bo ja tego szarego biosu asusa nie trawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Sprawdź też, czy włączyłeś blokadę pci/agp i wyłączyłeś spread spectrum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...