cezol Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Witam.lada dzien bede kupowal komp:wymyslilem p4.3.2GHz,plyta gl:MSI 925X Neo Platinum, ew :Abit AA8 DuraMAX,grafika :Radeon X800 XT Sapphire 256 MB DVI (PCI Expres)Kom uzywam do pfotoshopa i gier. Pytanie:Jkie kosci pamieci kupic:GeIL?Kingston?inne?ddr2? jedna kosc:Kingston HyperX DDR 1024 MB PC-400 (KHX3200/1G) CL2.5(1400zl)czy 2 kosci :Kingston DDR2 512MB 533MHz (KVR533D2N4/512) CL4(1200zl)jak ma sie roznica wydajnosci?Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Ja bym kupił w jednej kostce.. poszukałbym Hynix'ów, chociaż nie wiem czy są. Jak nie ma to Kingstona; jednak jeżeli chcesz ekstremalnie podkręcać, to nie wiem, ale raczej jedna kostka gorzej się kręci niż dwie, które mają mniej pamięci. Wiem z doświadczenia, ale nie wiem jak zachowuje się Ram o pojemności 1BG w kostce, ponieważ nie używałem. natomiast wiem iż 256MB lepiej wykręcisz niż 512.. Moje założenie. Jak czytam, w jednej kostce masz CL2.5 a w tych dwóch masz CL4.. Im mniejsze Cas Latency tym lepsza wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 tylko ta pierwsza opcja to DDR a druga to DDR2 . . . jak masz na to kaske to dawaj 2x DDR2 tam CL liczy sie troszeczke inaczej :] jezeli nie chcesz DDR2 to kup sobie 2x512 Hynix na allegro sa albo jezeli chcesz MEGA WYDAJNOSCI ( i wydac mega kasy ) to MUSHKIN'y Level1 :twisted: $ 283.00 reszta komponentow "wydaje sie" byc ok :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezol Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 kaska jest ...ale bez przeszdy:)nie wiem,ze kiedys bede krecil komp,zmieniam co 2-3 lata calosc.Sprzedawca w sklepie powiedzial,ze nie ma sensu kupowac ddr2 bo spowalniaja a nie przyspieszaja???PRAWDA TO?a mi chodzi o cena-oplacalnosc-max wydajnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Taka uwaga...DDRII wymaga odpowiedniej płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 chcialem zauwazyc ze abit ma tylko sloty na ddr2 a co do msi to nie wiem ale na 925x to tez raczej ma na ddr2 tylko . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezol Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 No wlasnie ....letrev co znaczy( tylko....) wal .... nie obraze sie : jestem laikiem ,wchodze z tymi pytaniami tu bo mam do Was zaufanie,wiadomo sklep chce opchnac to co przynisi im najwiekszy zysk.wytrzymam jesze pare dni z podjeciem decyzji co kupic, dzieki za wyrozumialosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 tylko znaczy to co zawsze :] NIE MA SLOTOW NA DDR ma SLOTY 4xDDR2 roznia sie iloscia pinow woltarzem etc . . . i cena rzecz jasna :} PS. wal do mnie na priv albo na GG bedzie szybciej niz scigac sie na forum :] Jest taka ikonka profil a w niej moj nr GG . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...