Skocz do zawartości
bertos

Athlon 64 2800+ - czy mnożnik jest zablokowany?

Rekomendowane odpowiedzi

kreca sie roznie. jak dla mnie 2300MHz to nie jest bardzo dobrze, ale kazdy moze miec swoje definicje swietnosci.

ja juz sporo przetestowalem i rzeczywiscie roznie sie kreca - bez podnoszenia napiecia od 2300 do prawie 2600MHz w zaleznosci od sztuki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kreca sie roznie. jak dla mnie 2300MHz to nie jest bardzo dobrze, ale kazdy moze miec swoje definicje swietnosci.

ja juz sporo przetestowalem i rzeczywiscie roznie sie kreca - bez podnoszenia napiecia od 2300 do prawie 2600MHz w zaleznosci od sztuki.

:D

To znaczy że mam całkiem spoko egzemplarz- 2475 na standardowym Vcore... hmmm, fajnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm, to jak za troche ponad 500 zł - wygląda na bardzo opłacalny zakup, no nie? :)

Dzięki za wszystkie opinie

Pod warunkiem że kupisz też dobrą MoBo, bo widzisz co się dzieje u cyganos king'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby nie zakladac tematu innego oplaca sie kupic mobo abita kv8-pro??? czy moze cos innego - kaske mam tak do 400zl za mobo odrazu mowie ze nie chce wynalazkow w styly msi/GB

procka mam zamiar kupic 2800+ i krecic go - mam wode

aha jak jest z fsb synchro chodzi z ramami czy mozna inaczej ustawic bo mam te dobre hynixy d43

prosze o pomoc

i jak sie ma wydajnosc takiego a64@ 2.2GHz a do 2.2GHz bartona???

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, majkel84. Ale na Gigabyte z nForce'm 3 n250 nie powinno być problemu z dyskami, bo mają zablokowane PCI i AGP, prawda? Pytałem o to pod tematem "Czy Gigabyte (...) to dobry wybór pod A64?" Opinie są takie, że i owszem - mnożnik zablokowany, więc kręcenie FSB nie powinno mieć wpływu (żadnego, a tym bardziej negatywnego) na dyski i pozostałe komponenty....

cyganos king, u Ciebie wzrasta taktowanie PCI wraz z FSB ? Co to za chipset?

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy wiecie może czy moja płyta ma zablokowane pci bo nigdzie w biosie niemoge znaleść tej opcji. max co wykręce to 9*245=2200 synchronicznie z pamięciami. jak dam więcej to mi komp niewstaje, i to nie wina pamięci bo prubowałem kręcić sam proc bez pamięci i powyżej 245 niewstaje, może wiecie jaka jest tego przyczyna, 2200 to chyba nie koniec jego możliwości, a przecież chłodzenie mam nienajgorsze. czy timingi 2,5 - 3 - 8 - 3 - 1T jakie ustawiłem przy 490 mhz są dobre??? i bardzo proszę o jakąś poradę jak mam z tego procka więcej wydusić bo jestem początkujący

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi