Jodlasty Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Moja siec jest na komputerze z winXP Chcę uzyc programu Bandwidth Controller do ograniczenia transferu kilku osobom z mojej sieci. Tylko jest taki problem, umiem ograniczyc transfer dla wszystkich kompow ale jak chce dla konkretnego to nie dziala albo nie umiem tego zrobic. Moze mi ktos napisac to ten program ustawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BenQ2k Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Na tej stronie masz małe wprowadzenie : http://neostrada.info/programy.php?programy=bcontroller Z poprzednich wersji polecam betke 0,18 chodziła stabilnie u mojego kumpla przez 7 miechów ,teraz działa na najnowszej 0,31 posiadajacej 2x więcej opcji i możliwości jak chcesz ograniczać ludzi w sieci to podam ci prosty przykład: ograniczenie uploadu dla ziomala z IP 192.168.35 NetworkAdapter : LAN Direction : RECEIVE Maximum rate : 4,000 ( to jest okolo 4kB/s ) Protocol : IP Source Adress : 192.168.35 Source Port : any Destination adress: any w ten sposób ograniczasz ziomalowi upload do 4KB/s Ograniczanie ściagania dla ziomala z IP: 192.168.35 NetworkAdapter : LAN Direction : SEND Maximum rate : 20,000 ( to jest okolo 20kB/s ) Protocol : IP Source Adress : any Source Port : any Destination adress: 192.168.35 Proste :) jak konstrukcja cepa takie ustawienia miał kumpel przez ponad 7 miesiecy na BC w wersji 0,18beta teraz na nowym BC 0,31 nie obczaiłem jeszcze jego ustawień ale wiem że są znacznie bardziej rozbudowane b.t.w Wierz mi ,jeśli nie zakumasz tego co ci napisałem daj sobie spokój z tego typu oprogramowaniem i zleć to komuś b.zaawansowanemu Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 nie poelcam uzywac tego z ics.. przy kilku kompach strasznie muli.. a potem calkiem siada.. z przykladowo winroute nie dziala ;> testowal to ktos na innych programach z jakim skutkiem i ile userow w sieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Dzieki BenQ2k A możesz mi jeszcze napisać jak przyciąć UPLOAD do 4KB/s na wszystkich portach oprocz WWW i POCZTY. Czy ten program się sprawdzi na 20 osobowej sieci. Moj sprzecik to Duron 1GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 sprzet wyrobi.. czy się sprawdzi? :) sprawdz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...