xrb Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Witam. Przedwczoraj wystąpił u mnie błąd. Mianowicie po włączeniu komputera okazało się że moja partycja E 60GB gdzie znajdowały się moje wszystkie gry, filmy i muzyka jest całkowicie pusta, nie ma na niej żadnego pliku. Tak jakby została sformatowana :( Próbowałem odzyskiwac pliki z tej partycji różnymi programami między innymi: Easyrecovery, Getdataback, O&O Diskrecovery ale niestety pliki które zostały odzyskane są pourywane np. film 700MB zajmuje 180KB itp a mniejsze pliki z 18KB zmieniły się na 0KB. Straszny błąd, który popełniłem a o którym nie wiedziałem, o którym przeczytałem dopiero po fakcie na jednym z forum to, że nie można kopiowac żadnych plików na partycję, która została uszkodzona. Niestety zacząłem przywracać programem Getdataback pliki właśnie na ta partycję uszkodzoną tylko, że pliki te są jak wcześniej napisałem pourywane :( Nie wiem co dalej zrobić aby odzyskać chociaż część utraconych danych. Czy jest na to jakiś sposób, program itp? Proszę bardzo o odpowiedź, jest to dla mnie niezmiernie ważne ponieważ utracę, a może już utraciłem strsznie ważne dla mnie dane. Proszę o w miarę szybką odpowiedź. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Witam. Przedwczoraj wystąpił u mnie błąd. Mianowicie po włączeniu komputera okazało się że moja partycja E 60GB gdzie znajdowały się moje wszystkie gry, filmy i muzyka jest całkowicie pusta, nie ma na niej żadnego pliku. Tak jakby została sformatowana :( Próbowałem odzyskiwac pliki z tej partycji różnymi programami między innymi: Easyrecovery, Getdataback, O&O Diskrecovery ale niestety pliki które zostały odzyskane są pourywane np. film 700MB zajmuje 180KB itp a mniejsze pliki z 18KB zmieniły się na 0KB. Straszny błąd, który popełniłem a o którym nie wiedziałem, o którym przeczytałem dopiero po fakcie na jednym z forum to, że nie można kopiowac żadnych plików na partycję, która została uszkodzona. Niestety zacząłem przywracać programem Getdataback pliki właśnie na ta partycję uszkodzoną tylko, że pliki te są jak wcześniej napisałem pourywane :( Nie wiem co dalej zrobić aby odzyskać chociaż część utraconych danych. Czy jest na to jakiś sposób, program itp? Proszę bardzo o odpowiedź, jest to dla mnie niezmiernie ważne ponieważ utracę, a może już utraciłem strsznie ważne dla mnie dane. Proszę o w miarę szybką odpowiedź. Z góry dziękuję. Pozdrawiam 1477832[/snapback] Przede wszystkim to trzeba bylo zaczac od starego poczciwego dosowego scandiska... taki objaw jak opisales mogl byc spowodowany uszkodzeniem FAT (File Alocation Table). Sposoby na odzyskanie znasz i innych domowym sposobem raczej nie ma... Tak dla swietego spokokoju sprawdz kompa antywirusem i podmien tasme IDE na inna/nowa.. bo ona tez potrafi siac zamet jak sie uszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...