jazz Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Witam, pół dnia próbowałem zainstalować XP prof na serial ATA Samsunga (SpinPoint 80 GB SP0812C), mobo ASUS A7V880 i cały czas tylko ładuje mi pliki instalacyjne i po pojawieniu się ekranu zainstaluj system Windows XP wyskakuje mi - nie wykryto podłączonej stacji dysków :blink: Co dziwne w biosie oczywiście widać mojego serialowego Samsunga. Wypróbowałem już wszystkie możliwe kombinacje w biosie i nic :mur: Może ktoś już się spotkał z czymś takim i zna rozwiązanie tego problemu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Powinieneś mieć dyskietkę ze sterownikiem sata. Na samym początku ładowania instalatora windowsa naciskasz F6 i system zapyta cię o to czy chcesz załadować sterownik. Dalej już wszystko leci tradycyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazz Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Nie bardzo wiem, skąd tą dyskietkę wziąć. Do mobo nie była dołączona, na stronie producenta też ni ma. próbowałem sam ją zrobić-na dołączonej CD do w/w ASUSA znalazłem jakieś stery na XP do SATA, ale widocznie to nie to, bo nie chce ich załadować. Pomocy :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 a np tu Nie wiem czy ten będzie pasował bo "VIA VT6420 (VT8237) SATA RAID Driver Package Version 2.20E for Windows 98SE/ME/2000/XP/2003" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazz Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Znalazłem odpowiednie drivery tutaj i wszystko gra :mrgreen: Ale dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj_Ufok Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Drivery do dyskow SATA sa na plytce CD dołączonej do płyty głównej. Wystarczy troszke poszukać !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...