pimpek21 Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Znacie moze jakie sprogramy do zmiany adresu MAC karty sieciowej pod Winde jak mam program smac ale niestety wersja trialowa prosze o pomoc bo qrde szukam w sieci i nie moge znalezc takowego programu no chyba ze ktos ma jakis pomysł na ta wersje trialowa :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Nie każda karta sieciowa pozwoli na zmianę swojego adresu MAC (ja mam taką z adresem na sztywno). MAC można zmienić w ruterze :wink: Zmiana adresy MAC jest związana z przeprogramowaniem pamięci EEPROM karty sieciowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Znacie moze jakie sprogramy do zmiany adresu MAC karty sieciowej pod Winde jak mam program smac ale niestety wersja trialowa prosze o pomoc bo qrde szukam w sieci i nie moge znalezc takowego programu no chyba ze ktos ma jakis pomysł na ta wersje trialowa :))) a próbowałeś może właściwości połączenia sieciowego, właściwości karty ---> zaawansowane (zazwyczaj) tam dla większości kart powinno być: Adres sieciowy lub Adres administrowany lokalnie. Zaznaczasz to i wpisujesz MAC oczywiście jest tak jak napisał malovich - fizyczna zmiana mac adresu wymaga przeprogramowania eepromu. Jakkolwiek większość systemów operacyjnych umożliwia zmianę adresu MAC software'owo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...