Skocz do zawartości
Gość DaMcio

STRASZNIE WOLNE uruchamianie systemu po bootowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie pilnie potrzebuje pomocy mam xp pro (okrojona -nlite'm) a problem polega na tym że system nie widzi folderu WOGÓLE nie widzi prefetch nie wie co to itd. powiedzcie co robić już powiem z góry że reinstalle i endableprefetcher = 3 NIC NIE DAJE folder C:win_xpprefetch JEST NON STOP PUSTY :( załamać się można instalowałem system z pełnego spamu dysku i też tak jest :| co jest ?!? nie wiecie może co jeszcze może być przyczyną tego że system po bootowaniu uruchamia się 2 cholerne minuty dysk defragmentuje formatuje i nic :|

+ dodam że włączałem i wyłączałem hormonogram zadań .... też nic

Hehehelllppp plizzzz ... wierze w was :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz wlaczone indeksowane i czy przypadkiem czegos wiecej nie usunales z hdd ?? np Volume ..(cos dalej)..

a w ogole osobiscie to bym walnal all od nowa i na przyszlosc ku pamieci, strzelil ghosta albo inna forme backup tudziez martycy danych na hdd.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie, przeoczylem, to moze usunac partycje z hdd i zalozyc na czyscioche, albo sprobowac cos takiego (jelsi cos z partycja )" FDISK /MBR

ja bym zrobil tak :

1) spradzil tasiemki (pewna na 100%)

2) jak to nie przyniesie efekty, fdisk /mbr lub naprawic /sprawdzic strukture logiczna i fizyczna jakims softem

3) usunac stare i stworzyc nowe paertycje (jesli win32 to najlepiej ntfs) i ins system (nie wrzucac "nowosci" tylko sprawdzone stery)

4) sprawdzic dysk na wydajnosc , cache, itp ...full test

5) sprawdzic config systemowy

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi