gralmi Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Witam Chcialbym kupic laptop mozliwie z najlepsza bateria( zeby dlugo wytrzymywala bez kolejnego ladowania) - ale to nie jest priorytet. Chcialby zeby byl ergonomiczny bo maszyna ma sluzyc do pisania. Zeby byl na tyle silny aby pociagnal mp3 i divx? Zeby posiadal kilka portow USB i mial duza przekatna obrazu( filmy Divx) . Moze jakas nagywarake CD-RW? Cana do 3500zl ? Co do platformy AMD czy Intel to tez prosze o wypowiedzenie sie co lepiej sie nada? Dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Do 3,5 kzłotych to spokojnie kupisz używanego z Centrino - i to kategorycznie bym polecał (żeby nie było że wpycham to co mam - w moim laptopie jest barton 2,5 :D). Centrino wytrzyma długo na bateriach i do wszelkich zastosowań które wymieniłeś wystarczy zegar tuż powyżej 1 GHz. W tej cenie spokojnie powinieneś się zmieścić z matrycą 15" i napędem DVD/CD-RW a jak dobrze poszukasz to i z DVD-R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Z tego co wiem jest teraz promocjan a laptopy firmy LG (2 lata gwary i takie tam) wlasnie w cenach okolo 3000+VAT zainteresuj sie nimi moze cos fajnego znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitufo Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Jesli laptop ma byc raczej do pracy (nie do gier) to zdecydowanie bierz cos z procesorem Centrino. Komputerek bedzie dzialal do 5 godzin na baterii :-P Wydajnosc ukladu Centrino tez jest dobra - nie sugeruj sie, ze najczesciej maja od 1,4 do 1,8 Ghz. To jest po prostu najlepsza platforma obecnie. Najlepszym wyjsciem dla Ciebie byloby sprowadzenie przez rodzine / znajomych notebooka z USA. Sam ostatnio kupilem tam nowego Acer'a z technologia Centrino za 2700 PLN (Dollar jest kolo 3,1 pln). Za oceanem jest wiele dobrych sklepow - ja polecam tradycjnie www.newegg.com Nigdy sie na nich nie zawiodlem. W Polsce powoli zaczynaja sie pojawiac sprzety z Centrino ponizej 4k, ale jeszcze jest cieniutko. Moze jak bedziesz mial duzo szczescia to znajdziejsz cos kolo 3,5k. Tansze kompuerki maja niestety tylko 256 RAM, ale na poczatek to wystarczy - do pisania i divx na pewno :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Dziekuje za informacje. Ja rowniez myslalem o Centrino. Faktycznie ceny w USA nie maja nic wspolnego z cenami w Polsce. Bede musial sie popytac moze ktos sie znajdze i sprowadzi. Moze znaci jakies dobre sklepy w Polsce, pewne i z niskimi cenami ? Z tego co wiem jest teraz promocja na laptopy firmy LG (2 lata gwary i takie tam) wlasnie w cenach okolo 3000+VAT zainteresuj sie nimi moze cos fajnego znajdziesz. Moglbys mi powiedziec gdzie szukac tych laptopow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 AD Gralmi: Czym się zajmujesz prywatnie, pracujesz gdzieś? Jezeli będziesz kiedyś używał laptopa do pracy to postaw na prestiżową markę typu: TOSHIBA, DELL, FUJITSU Siemens, IBM i może Asus. Omijaj z dala ARISTO, Maxdate oraz HP (za tego ostatniego jeden wiesniak chciał mi robić sprawę :lol:, taki złom) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 AD Gralmi: Czym się zajmujesz prywatnie, pracujesz gdzieś? Jezeli będziesz kiedyś używał laptopa do pracy to postaw na prestiżową markę typu: TOSHIBA, DELL, FUJITSU Siemens, IBM i może Asus. Omijaj z dala ARISTO, Maxdate oraz HP (za tego ostatniego jeden wiesniak chciał mi robić sprawę :lol:, taki złom) 1234903[/snapback] Komp nie jest dla mnie. Znajoma poprosila o pomoc. Dlaczego HP mam omijac z daleka? mozesz to uzasadnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Ty masz link do laptopw LG http://pl.lge.com/proddivergent.do?categor...Id=&parentId=05 Moze cos wybierzesz. BRX Mozesz podac chodz jeden argument czemu nie HP?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Komp nie jest dla mnie. Znajoma poprosila o pomoc. Dlaczego HP mam omijac z daleka? mozesz to uzasadnic. 1235166[/snapback] Miałem ultra przygody z upartym klientem. Dawałem podobną Toshibę i namawiałem do Della ale nie nie nie, ten chce HP HP HP... nie pamiętam dokładnie modelu ale coś z serii 9020 z procem P4. No i mu sprzedałem... następnego dnia gość wraca i z mordą na mnie, bateria padła, komp się resetuje na sieciowym zasilaniu. I tak przez 2 miesiące: serwis -klient - serwis - klient - serwis - klient - kłótnia po całości - serwis -znowu kłótnia - klient itd. Miałem dosyć i obiecałem sobie jedno, że nigdy więcej laptopów HP. Drukarki HP ma świetne, ale laptopów z własnego doświadczenia nie będę polecał, mało... odradzam. W okolicach 3,500 pln polecam eleganckiego ASUSA A3517LB bez windowsa: np http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15428 lub trochę droższą Toshibę Satellite A50-106 z windą XP home np. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14364 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) Ten Lg jest dobry, filmy można oglądać. http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do?actTy...V&model=NOTHING Ciekawe czy dają torbę gratis? dżołk Edytowane 26 Stycznia 2005 przez BRX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rush.mac Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 jak do pisania i do divx'ow to proponuje ci iBook'a potrafie na nim pracowac ponad 6 godzin na baterii :)) oczywiscie wszystko zalezy od wykorzystania procka ale no tylko gg i tylko bluetootj+gprs pozwoolil mi pracowac prawie 8 h :) Pozdr Rush.mac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 lol wystarczy troche posiedziec na allegeo i popolowac! ja moja maszyne z opisu ponizej wzialem za 3300 +przesylka!!!! i to nowka!! wystarczy umiec szukac, czego nie kazdy potrafi, miec troche szczescia no i te 3tys zl :lol: a laptopa w usa tez kupilem (poprzedniego) i nie powiem zeby az takie rewelacje tam byly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...