Janoo Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 konfiguracja kompa : celeron D 2.4 box , abit is7, 256 kingston, XP pro. Problem: Przy taktowaniu do 3.0 wszytko wypas.po przekroczeniu tej granicy odpala sie normalnie tylko ze np właczeniu winampa wychodzi nastepuący bład>> Crossfanding DirectSound output v1.37 error BAd DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. error code: 88 780078 Sterowniki wszytkie wgrane te co do Abita byly zapodane. w czym jest problem????? Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 napięcie podnosiłes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janoo Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 nie tylko fsb z 133 na 167. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ściągnij prime 95 i super pi, podkręć do 3.0 podnieś napięcie (o najmniejszą możliwą wartość jaką oferuje bios) odpal programy, zobacz czy nie sypią błędami, jeżeli tak podnieś napięcie i tak w kółko aż nie będzie w pełni stabilnie. O prime i super pi możesz poczytać na forum. opcja szukaj :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Poczytaj FAQ o podkręcaniu, bo widać, że brak Ci teorii, a do praktyki sie rwiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 A masz blokade agp/pci?? Ja jak tak mialem to mi dzwikowka nie chodzila i musilem dac agp/pci na 66. Jak nie masz takiej blokady to bedzie ciezko :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janoo Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) A masz blokade agp/pci?? Ja jak tak mialem to mi dzwikowka nie chodzila i musilem dac agp/pci na 66. Jak nie masz takiej blokady to bedzie ciezko :? :? 1294699[/snapback] znalazlem tylko cos takiego x- Fixed AGP/PCI frequency 66/33 Edytowane 24 Lutego 2005 przez Janoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 To to :D :D i wez ustaw 66/33 a nie auto . jak to nie pomoze to zwieksz napiecie ale jak mailem celerona to do 3,2 nie trzeba bylo zwikszac a ten komunikat pojawial sie przy 2,8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janoo Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 To to :D :D i wez ustaw 66/33 a nie auto . jak to nie pomoze to zwieksz napiecie ale jak mailem celerona to do 3,2 nie trzeba bylo zwikszac a ten komunikat pojawial sie przy 2,8. 1294756[/snapback] orajt w takim razie jak i gdzie to zrobic bo ma tak x-- fixed AGP/PCI frequency 66/33 i nie moge tego zmienic tylko odczytac . moze jestem troszke nowy w te klocki ale dlatego pisze tu prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) Jak nie mozesz zmienic to niedobrze. :? :? Poprobuj jeszcze jakos. Ja nie wiem jak ejst u ciebie na plycie ale na moim asusie p4pe-x/se bylo wlasnie 66/33 i kilka innych mozliwosci i auto. Niech ktos sie wypowie kto ma ta plytke. EDIT: Wystarczylo poszukac troche !! Jest caly duzy temat o tej plycie http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=37721 Tu na pewno znajdziesz rozwiazanie swojego problemu. na przyszlosc szukaj!! Edytowane 24 Lutego 2005 przez myszek14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 A masz blokade agp/pci?? Ja jak tak mialem to mi dzwikowka nie chodzila i musilem dac agp/pci na 66. Jak nie masz takiej blokady to bedzie ciezko :? :? 1294699[/snapback] a jakie to ma znaczenie ? przy fsb 167 będzie miał pci ~33.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Wiesz nie wiem jak ale u mnie jak mialem asusa i celerona jakos mialo mimo ze fsb bylo jedynie 125 a mnoznik 24 i wlasnie tez wywalolo taki komunikat jak sie winampa wlaczalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janoo Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 To to :D :D i wez ustaw 66/33 a nie auto . jak to nie pomoze to zwieksz napiecie ale jak mailem celerona to do 3,2 nie trzeba bylo zwikszac a ten komunikat pojawial sie przy 2,8. 1294756[/snapback] jednak poszlo AGP/PCI frequency 66/33 wpisane na twardo i poszedl na 3,2 wielkie dzieki wszytkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 To fajnie :D :D :D :D :D :D Jak chcesz jeszcze wiecej to jak mozesz zwieksz napiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janoo Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 To fajnie :D :D :D :D :D :D Jak chcesz jeszcze wiecej to jak mozesz zwieksz napiecie. 1295890[/snapback] nie chyba wiecej nie po pwm po dlugim katowaniu dochodzi do 70 prawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...