Dzynek Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Witam :) Mam taki problemik. Niedawno kupiłem sobie Sound Blastera 24bit bulk i słuchawki SENNHEISER HD 437 i prawde mówiąc to dla mnie mało :cry: . Spodziewałem się czegoś lepszego. Lubię tworzyć muzykę na PC i chciałbym mieć lepszą jakość. Nie potrzebuje karty muzycznej do nagrywania i itp. ... tylko odsłuch (stereo). Na efektach dźwięku 3D (głośniki 5.1, 7.1) też mi za bardzo nie zależy ... Chciałbym mieć jak najbardziej czysty, prawdziwy, autentyczny (no wiecie) ... dżwięk. Ale czy to jest możliwe - bo ja za bogaty na razie nie jestem :cry: . Nie stać mnie na profesjonalne karty ... Możecie mi coś polecić ? Ile bym musiał nazbierać pieniążków aby zaspokoić swoje uszy ? :rolleyes: Z góry dziekuje i pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Hmmm.. Polecam przejrzenie oferty Creative Audigy... Sa roznwe wersje moze cos wybierzesz... Ale juz na SB Live! Masz dobra jakosc dzwieku... A mysle ze lepiej bedzie jak zainwestujesz w lepsiejsze sluchawki. Bo te sa raczej niskiego modelu... Poszukaj innych - moze Technics, Beyerdynamic, wyzsze modele Sennheisera? Polecam fajne sluchawki Beyerdynamic DTX-700 - kosztuja 310 zl ale sa super... A z fajnych to ja osobiscie jeszcze polcam Sennheisera 215 - tylko 319 zl na Allegro ale miodny jest ;] Edytowane 19 Lipca 2005 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Witam :) Mam taki problemik. Niedawno kupiłem sobie Sound Blastera 24bit bulk i słuchawki SENNHEISER HD 437 i prawde mówiąc to dla mnie mało :cry: . Spodziewałem się czegoś lepszego. Lubię tworzyć muzykę na PC i chciałbym mieć lepszą jakość. Nie potrzebuje karty muzycznej do nagrywania i itp. ... tylko odsłuch (stereo). Na efektach dźwięku 3D (głośniki 5.1, 7.1) też mi za bardzo nie zależy ... Chciałbym mieć jak najbardziej czysty, prawdziwy, autentyczny (no wiecie) ... dżwięk. Ale czy to jest możliwe - bo ja za bogaty na razie nie jestem :cry: . Nie stać mnie na profesjonalne karty ... Możecie mi coś polecić ? Ile bym musiał nazbierać pieniążków aby zaspokoić swoje uszy ? :rolleyes: Z góry dziekuje i pozdrawiam :) 1555554[/snapback] Możesz to jakoś uściślić Tworzysz muzyke na PC jak??, podpinając isntrumanty do PC czy coś w stylu Ejay?? Jeżeli to pierwsze rozwiązanie i robisz to na poważnie to musze cie zmartwić żadna karta z seri Live/A2 nie nadaje się do tworzenia muzyki (nie mówie tu o zabawie programami typu wsadzić rózne dzwięki w linie i tak się fajnie zegra) Edytowane 19 Lipca 2005 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzynek Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Cześć wszystkim :) Wczoraj z wieczora zapytałem a już z ranka mam odpowiedzi ... (super) :D Muzykę tworzę za pomocą programu FLStudio + sampelki i instrumenty VSTI i efekty VST. Jeżeli chodzi o dźwięk z Sound Blastera 24bit to ofszem (z tego co mogę usłyszeć na słuchawkach HD 437) jest lepszy od wbudowanej w płyte z chipsetem NForce3 , (zwłaszcza gdy podgłaśniałem swoje utworki kompresorem to potrafił dżwięk strasznie trzeszczeć na tej zwykłej wbudowanej). Napisałem wcześniej, że nie potrzebuje dźwięku przestrzennego ... po namyśle to system Eax CMSS jest super. Ale gotowy jestem z niego zrezygnować ;) A , słyszałem że drivery KGX są niezłe ... ale u mnie nie działają :( Pozdrowionka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...