pitbike Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Witam czy ktoś sie orientuje jak wgrac do telefonu samsunga E530 gry java? Próbowałem przez bluetooth oraz kabel i przesyła sie na telefon, ale znajduje sie w w folderze INNE i nic z tym nie mozna zrobic, ewentualnie zmienic nazwe lub usunąc. Natomiast gry java znajduja sie w innym menu. Jeśli ktoś się orientuje jak można wgrać jave na samsunga tak zeby działało to prosze o odpowiedź. Z góry dzieki za pomoc!. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Czego będziesz potrzebował: Program SoftickPPP Program Samsung Java Uploader (Oba programy SoftickPPP i JavaUploader znadzisz w dziale Download) Aplikacji JAVY które chcesz wgrać *.jad, *.jar W przypadku, gdy dysponujesz wyłącznie plikami *.jar potrzebujesz jeszcze programu Jadmaker Jeżeli masz już wszystko skompletowane możesz zaczynać. 1. Zainstaluj oprogramowanie "SoftickPPP". W trakcie instalacji może wyskoczyć bład z informacją o braku biblioteki usbSync.dll i żeby ją dodać ręcznie. Ja tego nie robiłem i wgrywanie javy mimo wszystko działało. Potem wybierz "Use USB port in exclusive mode" Po zainstalowaniu programu może jeszcze brakować biblioteki usbport.dll. Równiez to zignorowałem i w moim przypadku działało (u ciebie może trzeba będzie w necie poszukać tej biblioteki i dodać ją ręcznie) Nie uruchamiaj jeszcze programu "SoftickPPP". 2. W telefonie ustaw: Menu->Aplikacje (lub Dodatki w zależnosci od firmwaru telefonu)->JAVA->Opcje->Ustawienia sieci. W polu "APN" wpisz "internet". "Login" i "Hasło" zostaw puste 3. Podlącz telefon przez kabel USB do komputera Jeżeli masz zainstalowane oprogramowanie "Samsung PC Studio" powinno być ono wyłączone. 4. Uruchom program "SoftickPPP" i kliknij na ikonę programu w trayu Wejdź w: Settings->Bluetooth/Serial i zaznacz COM przy "ss_mdm0" 5. Uruchom "SoftickPPP" przez "ACTIVATE PPP" Może wyskoczyć błąd o braku pliku *.dll. Ja to zignorowałem i działało. 6. Z klawiatury telefonu wpisz następujący kod: #*536963# Nacinij przycisk C żeby powrócić. 7. Uruchom program "Samsung Java Uploader" i dodaj (Add) plik do wgrania *.jad. Dodawaj tylko jeden plik naraz, gdyż po wgraniu aplikacji do telefonu uruchomi sie ona automatycznie. Jeżeli masz tylko pliki *.jar użyj programu "JADmaker" do utworzenia pliki *.jad 8. Z klawiatury telefonu wpisz kod: #*5737425# i wybierz z listy: a) "1. PPP UP" a następnie "2.USB" b) "2. Szeregowe pobieranie danych" 9. Aplikacja zostanie teraz wgrana do telefonu a następnie automatycznie sie uruchomi. 10. Jeśli chcesz wgrać więcej aplikacji powtórz punkt 7 i 8 pomijając punkt 8a 11. Po zakończonym wgrywaniu wszystkich plików wpisz kod #*536961# żeby powrócić do poprzednich ustawień telefonu. Możliwe problemy: - sprawdź firewall: włącz dostęp do internetu programom do wgrywania, lub wyłącz na chwile firewall - sprawdź czy nie masz konfliktu w portch COM - sprawdź czy nie masz włączonych innych programów do obsługi komórki - wgrywana aplikacja może nie działać prawidłowo na telefonie Teraz możesz zabrać tą instrukcję ze sobą w formie aplikacji Javy! Do pobrania tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...