kwasiu Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Cześć.Mam zepsute autko na pilot. Chciałem zrobić z tego włącznik żeby jak nacisne na pilocie to mi się komp włączył. Umie kyoś coś takiego może??Jakieś schematy??Z góry dzięki. :wink: Dołączyłem kilka fotek :) :D Edytowane 20 Października 2006 przez Zielonkawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) ja umiem... ale z nieba Ci nie wyczaruję, autek i pilotów do tych autek są setki rodzajów... skąd mam wiedzieć jaki Ty masz? :> :wink: Edytowane 9 Października 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Cześć.Mam zepsute autko na pilot. Chciałem zrobić z tego włącznik żeby jak nacisne na pilocie to mi się komp włączył. Umie kyoś coś takiego może??Jakieś schematy??Z góry dzięki. :wink: ja umiem... ale z nieba Ci nie wyczaruję, autek i pilotów do tych autek są setki rodzajów... skąd mam wiedzieć jaki Ty masz? :> :wink: Jutro wyedytuję tego posta i zamieszczę instrukcję, bo robiłem coś podobnego, ale w tej chwili nie mam czasu. Spadam się uczyć. [EDIT] Chyba prostrzego urządzenie nie da się wymyślić: Wystarczy podłączyć ten wynalazek do wyjść na płytce odbiornika tam, gdzie były wyjścia napędu autka. [/EDIT] Elektronikę najlepiej podłączyć do jakiegoś zewnętrznego zasilacza, bo baterie będą się ciągle wyczerpywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 a nie prościej w to miejsce wstawić transoptor czy nawet zwykły tranzystorek i masz bezawaryjny niemechaniczny sprzęt :) zajmujący 1/50 miejsca tego potwora :D, w dodatku ciągnie 20x mniej prądu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) a nie prościej w to miejsce wstawić transoptor http://www.edw.com.pl/ea/symbole/opto.gif http://www.conrad.pl/pic/T1/17/68/176826T1.GIF czy nawet zwykły tranzystorek i masz bezawaryjny niemechaniczny sprzęt :) zajmujący 1/50 miejsca tego potwora :D, w dodatku ciągnie 20x mniej prądu :) sorry mistrzu, jeszcze nie doszedłem do takich technologii ;) Edytowane 13 Października 2006 przez msn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) no bo napisałeś że prostszego się nie da... no to Ci pokazałem że się da :D.. wiadomo o co chodzi debilu :lol: ale resp za pomysłowość godną makgajwera :D, masz ode mnie 3 punkty*... * jeszcze 97 i dostaniesz dyplom młodego technika :rolleyes: Edytowane 13 Października 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 /topic refresz/ Jak mówię.. zrób lepsze fotki.. wtedy pomyślimy co z tym dalej robić... Chyba że ktoś ma taki sam zestaw i od razu wie co i jak podłączyć... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) przeciez prawie kazda aparaturka made in china dziala tak samo. :> zgaduje ze ta plytka z dziurka to nadajnik a ta druga to odbiornik. wyglada na aparaturke jednokanalowa(przod tyl) do kabelkow gdzie byl silnik podlanczasz transoptor/tranzystor/przekaznik/co tam sobie chcez. a tam gdzie byly baterie podlanczasz 3V(samochodzik byl pewnie na 2 paluszki). @Pelzak zastanawia mnie czy za pomoca takiej aparaturki da sie przesylac jakies proste dane(cos jak rc5 tylko radiowo). wiesz cos o tym?:> Edytowane 24 Października 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 właściwie to ja o takich aparaturkach nic nie wiem :) a do przesyłania danych masz: http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=46727 http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=46728 sam osobiście tego jeszcze nie używałem, ale w EdW było często ostro wykorzystywane... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 Zazdroszczę Wam znajomości elektroniki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 (edytowane) właściwie to ja o takich aparaturkach nic nie wiem :) a do przesyłania danych masz: http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=46727 http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=46728 sam osobiście tego jeszcze nie używałem, ale w EdW było często ostro wykorzystywane... :) ale fajne :> tylko sluchawki bede musial przerobic bo tez sa na 433mhz edit: o sory teraz sie przyjzalem i widze ze to dwokanalowa jest, ale to nic nie zmienia mozesz sobie power i reset zrobic na tym :P Edytowane 25 Października 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 A słuchawki mają przesył analogowy czy cyfrowy? Jak cyfrowy to i tak całość jest kodowana więc nie ma obawy że będziesz w słuchawkach słyszał jak AVR gada sobie z PCtem :D. Z resztą wyłączając alarm w aucie nie wyłączasz alarmu także w 10 sąsiednich samochodach :) (choć zdarzało się :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...