Xavi Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam, napiszę zwięźle: pompka nie pompuje cieczy.Potrząsanie nią niewiele daje - tylko postawienie jej króćcami do dołu powoduje wypływ cieczy(ale to bardziej zasługa grawitacji niż pompki). Pompka pracuje - wyraźnie to słychać :) (niemiłe burczenie. Wcześniej działała tylko jak trzymałem ją do góry nogami - ale przecież nie o to chodzi, pompka powinna stać.Czy jest to uszkodzenie produktu? Czy może macie jakiś pomysł na rozwiązanie? Pozdr. Pompka to ta firmy black water. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojooo Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 musisz dobrze odpowietrzyc caly układ ,... trzymac w roznych pozycjach bude i co chwila uruchamiac i wylaczac ... na pewno cos to pomoze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaucho Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Najpierw napełnij cały układ przez węże i dopiero na końcu podłącz je do pompy i dopełnij strzykawką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Jest jakiś sposób na sprawdzenie czy pompa pompuje? Prawdopodobnie będę kupował wskaźnik przepływu, ale do tego czasu muszę się bez niego obejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 bylo! napelnij CALY uklad dopiero wlaczaj pompe, pompa jest za slaba by przepchnac i wypchnac powietrze z ukladu... wystarcza natomiast do pchania cieczy w ukladzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 moze uklad jest za bardzo "kompikejted" ? zbyt mało danych podałes o układzie................. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Coś leniwie się odpowietrza, a za nim o tanka się kupi trochę wody wypłynie z układu.( xD ) Pompka moja ma humory i potrafi stanąć dopóki się nią energicznie nie potrząśnie. Zostawiam na noc i zobaczymy czy nie pocieknie. Btw. muszę ten wskaźnik przepływu se kupić, ale nie chce mi się znów na piechtę dymać do coolingu. Układzik full napełniony. Pompuje się leniwie(widze po bąblach powietrza). I są te bomble. Nie wiem jak to odpowietrzyć:/ Trzącham blokiem, chłodnicą i pompkę i mam otworzony wlot do rezika i [gluteus maximus], nie wylatuje. Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez Xavi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A ja mam pytanie całkiem z innej beczki...czy Coolriver/BW Pump może pracować w pozycji pionowej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A czy może znajdować się na samej górze układu?(na napędach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 nie moze pracowac w innej pozycji niz nominalna moze pracowac w dowolnym miejscu ukladu poruszaj przewodem zasilania przy wejsciu do pompy, jesli bedzie przerywac - wyslij na reklamacje ;) (kilka sztuk u nas bylo wadliwych, nie robilismy klopotu z wymiana) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Dopóki nie sprawię sobie obudowy po CD Romanie i mat czyli Silent Box'a to pompka sobie postoi na DVD. A czy może się to na nią odbić negatywnie?(ciepło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Dopóki nie sprawię sobie obudowy po CD Romanie i mat czyli Silent Box'a to pompka sobie postoi na DVD. A czy może się to na nią odbić negatywnie?(ciepło) Po pierwsze "odbić na niej", a nie "na nią" :blink: A po drugie to nic jej nie będzie, DVD wcale jej nie nagrzeje (bo niby dlaczego ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Dobra, sracz złożony.(:D) Ale pompka staje po kilkunastu minutach pracy. Staje jak stoi normalnie na zbiorniczku. Jak teraz leży sobie na kablach bokiem to nie staje, ale ja muszę zrobić porządek z kablami i pompka musi stać:/ Jakiś pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Dobra, sracz złożony.(:D) Ale pompka staje po kilkunastu minutach pracy. Staje jak stoi normalnie na zbiorniczku. Jak teraz leży sobie na kablach bokiem to nie staje, ale ja muszę zrobić porządek z kablami i pompka musi stać:/ Jakiś pomysł? Może opisz to normalnie.... Bo jak na razie to wiem, że Ci stoi, jak stoi, a jak leży to nie staje, lecz stać musi.... :D :D :D Dobra, w sensie, że pompka po jakimś czasie przestaje pompować od tak? Może się zapowietrza? I opisz to jakoś mniej chaotycznie :D Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) A i czy taka jedyneczka(chłodnica) da radę jeszcze schłodzić NB? I czy pompka przepchnie ciecz :) Sorry za poprzedni post, rzeczywiście trochę poplątałem :-D Dobra, poszedłem do cooling'u, okazało się, że kabel naderwany, dali mi nową pompeczkę. Jakie było moje niezadowolenie jak zobaczyłem, że nie pompuje.( Szybkie wejście do windows'a patrzę, temperaturki ok. A pompka nie słyszalna, odpowietrzyłem chyba ok:) Później zrobię stress testa i sprawdzę temperaturki:) Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez Xavi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 poruszaj przewodem zasilania przy wejsciu do pompy, jesli bedzie przerywac - wyslij na reklamacje ;) (kilka sztuk u nas bylo wadliwych, nie robilismy klopotu z wymiana) tsaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...