Zgodka Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Witam Znajomy ma laptopa Fujitsu Siemens Amilo 1505. Wczoraj wieczorem zawiozl go do czlowieka trudniacego sie naprawa. Diagnoza - trzeba wymienic tasme LCD. ale 'naprawiajacy' nie ma tej tasmy. Dodatkowa informacja jest taka, ze wlasciciel laptopa i ja mieszkamy jestesmy w Londynie. Moje pytanie: jak zdobyc ta tasme, ile moze kosztowac i ile moze kosztowac jej wymiana w Polsce. Wlasciciel laptopa ma w kraju doroslego syna i bedzie komu sie tym zajac, tylko nie wiadomo teroz co postanowic, bo nie chcemy zostac 'naciagnieci' i chcemy sie orientowac. Tutaj za wymiane tasmy Pakistanczyk chce skasowac ok 130 funtow. A moze lepiej nowego laptopa kupic??? Nasi rodacy chca od 90 funtow, bo podobno duzo roboty z taka wymiana tasmy. a do tego jeszcze koszt sprowadzenia tej czesc. Pozdrawiam Z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 jak widać koszt taśmy to < 100zł http://allegro.pl/45934_tasmy_i_inwertery.html imho warto sprobować samemu wymienić. Nie wiem jak wygląda w środku 'FS', ale np w Dellach, czy w HP rozmontować wszystko jest ciężko, ale da się to zrobić w warunkach domowych (instrukcje można znaleźć w internecie) bez konieczności serwisowania laptopa i płacenia osobom trzecim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgodka Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 jak widać koszt taśmy to < 100zł http://allegro.pl/45934_tasmy_i_inwertery.html imho warto sprobować samemu wymienić. Nie wiem jak wygląda w środku 'FS', ale np w Dellach, czy w HP rozmontować wszystko jest ciężko, ale da się to zrobić w warunkach domowych (instrukcje można znaleźć w internecie) bez konieczności serwisowania laptopa i płacenia osobom trzecim. Dzieki Przemek, wszystkie info przekaze. W temacie jestem bardzo nowa, swojego laptopa mam od 2 m-cy i sama niewiele umiem. Ale trzeba szukac, pytac i sie uczyc. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...