Skocz do zawartości
_Vip_

Soltek DRV5 i wysokie fsb

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio przegladajac forum zauwazylem tematy typu "soltek nas wydymal " itd.na biosie 1.5 i starszych faktycznie max co wyciagalem z plyty to bylo 150 MHz.Az pewnego pieknego wieczoru zamrugalo do mnie sloneczko dostepnosci GG nalezace do naszego Liska (pozdrowienia).On dal mi linka na biosik 1.6 z jakiejs niemieckiej stronki (sorry ale go zapomialem jaki to byl link) i teraz smigam na fsb160 :D na fsb166 winda sie laduje (pracuje na win2k +sp2) ale po kilku minutkach w obciazeniu zwisy.

p.s - przeslal bym screna z wcpuid ale nie mam jak :( .Jak ktos chce to przesle ten biosik na maila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio przegladajac forum zauwazylem tematy typu "soltek nas wydymal " itd.na biosie 1.5 i starszych faktycznie max co wyciagalem z plyty to bylo 150 MHz.Az pewnego pieknego wieczoru zamrugalo do mnie sloneczko dostepnosci GG nalezace do naszego Liska (pozdrowienia).On dal mi linka na biosik 1.6 z jakiejs niemieckiej stronki (sorry ale go zapomialem jaki to byl link) i teraz smigam na fsb160  :D  na fsb166 winda sie laduje (pracuje na win2k +sp2) ale po kilku minutkach w obciazeniu zwisy.

p.s - przeslal bym screna z wcpuid ale nie mam jak :( .Jak ktos chce to przesle ten biosik na maila razem z moim screnem :)

Przeciez ten BIOS jest od kilku dni na stronie Solteka :D Ale dalej nie przechodzi mi postu na 166 :(((

UPDATE: no chyba ze to byl jakis zmodyfikowany 1.6 jesli tak to podeslij - przetestuje gordon_23@hoga.pl :) na tym ze strony Solteka jest dalej kupa :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to sorki,jak ostatnio zagladalem to byl tylko 1.5 :) zauwazylem tez ze moj soltek rozni sie troszke od tych ktore widzialem.Ja np.nie mam coolerka na chipsecie.Zastanawiam sie czasem czy to nie jest wlasnieta nowa rewizja DRV5-E,ale nigdzie tego E znalesc nie moge ani na laminacie ani w instrukcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to sorki,jak ostatnio zagladalem to byl tylko 1.5 :) zauwazylem tez ze moj soltek rozni sie troszke od tych ktore widzialem.Ja np.nie mam coolerka na chipsecie.Zastanawiam sie czasem czy to nie jest wlasnieta nowa rewizja DRV5-E,ale nigdzie tego E znalesc nie moge ani na laminacie ani w instrukcji

No chyba nie jest E jesli dzialasz na BIOS'ie z pierwszej wersji :) Wersja E ma inny BIOS i jakbys wgral ten normalny to bys sobie nawet na 5 MHz FSB nie pojechal :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde masz racje  :oops: (oj jakies dziury we lbie mam ostatnio po tym obozie :) ale i tak ten soltek wyglada inaczej niz solteki jakie widzielem. (bios juz poszedl )

Hehe Widzisz jak wakacje cie rozkojarzaja, wiec powinienes sie na okraglo uczyc :lol:

A tak serio to juz ci w mailu napisalem co z tym jest grane. THX anyway :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio przegladajac forum zauwazylem tematy typu "soltek nas wydymal " itd.na biosie 1.5 i starszych faktycznie max co wyciagalem z plyty to bylo 150 MHz.Az pewnego pieknego wieczoru zamrugalo do mnie sloneczko dostepnosci GG nalezace do naszego Liska (pozdrowienia).On dal mi linka na biosik 1.6 z jakiejs niemieckiej stronki (sorry ale go zapomialem jaki to byl link) i teraz smigam na fsb160  :D  na fsb166 winda sie laduje (pracuje na win2k +sp2) ale po kilku minutkach w obciazeniu zwisy.

p.s - przeslal bym screna z wcpuid ale nie mam jak :( .Jak ktos chce to przesle ten biosik na maila

ja tak bardzo także prosze bo na 1,5 (kiła) mail to Wizjonerek@go2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety przy fsb160 wywalamnie w Flask'u,n fsb 157 wszystko rockstable (npiecie default) :D

FSB 157

CPU benchmark :

4806

2423

CPU multimedia :

9551

11103

Memory benchmark :

2369

2209

No ja jestem bardzo zadowolony :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź