Falas Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Witam, dzis kupiłem zestawik creativa T5900. Ale nie działa mi jako 2.1 :/ Nie działa głsnik centralny i dwie tylne satelity, działa tylko basik i dwie przednie satelity. Wszystko jest dobrze podłącznoe. W windowsie all skonfigurowane (tak mi przynajmniej wydaje) i ustawione na 5.1. W biosie tez szukałem jakis opcji do dzwięku ale duzo nie znalazłem. Mam modo abita NF7 na którym jest obsułga 5-cio czy 6-cio konałowego dzwięku ale jakos nie chce działać :/ W all playerze czy winampie jest tak samo. Stery od mobo instalowałem juz trzy razy. W komuterowym powiedzieli mi ze na tej mobo musi działac jako 5.1 tylko ze trzeba skonfigurowac :/ Naprawde juz nie wiem o co chodzi :/ POMOCY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 popros zeby ci je przetestowali w sklepie moze trafil ci sie walniety egz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falas Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 małoprawdopodobne :/ Oni mówili ze trzeba skonfigurowac w jakims programiku od dzwięku od mobo ale ja nie mam tego programiku :/ Niby powinien on być na płytce od mobo ale nic nie ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 A Ty im podajesz dźwięk w formacie 5.1 żeby Ci tak grały czy po prostu puszczasz sobie na nie normalny dźwięk stereo?? To się ustawia z reguły w sterownikach. Powinieneś mieć w panelu sterowania nawet ikonkę od ustawiania dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falas Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 W Panelu sterownia/dzwęki i urządzenia audio mam ustawione jako 5.1 :/ Prosze pomocy!! moze tzreba miec jakis progamik do abita :/ Zauważyłem ze jak wyciągne wtyczke soobufera odłącze od mobo to i tak on gra. W sumie readuje ta zielona wtyczka jak normane głosniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falas Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Tak jak by poprostu sie nie zmieniało w opcjach, daje ze ma byc 5.1 a gra tak samo jak normalne głośniki stereo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 a jak u ciebie ze sterownikami - sciagnales najnowsze uzywasz tych dolaczonych do mobo czy tez zostales przy windowsowych? bo jak nie uszkodzenie glosnikow to juz tylko stery...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 o czym wy do mnie rozmawiacie???????? Przecięż poza włączeniem opcji 5.1 trzeba użyć nagrania z wielokanałową ścieżką,albo zwykłe stereo jakimś pluginem(np w winampie) zamienić na 4 lub 5 kanałów,to samo tyczy się filmów i innych nagrań :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 często w głośnikach creative trzeba zamienić na subwooferze kabelki pomarańczowy(rear) i czarny(bass) bo na ściance są zamienione kolory i napisy jeżeli masz mobo nf7 ver 2.0 to zapodaj stery z tego linka http://www.station-drivers.com/page/realtek.htm w trayu pojawi sie ikonka realteka(niebiesko-żółta) i tam jest speaker config dajesz na ostatnią oocję i będzie grało a co do winampa to wystarczy w opcjach directsound out wybrać z listy naszego realteca i zaznaczyć opcję allow hardware acceleration, potem apply i wyłączyć winampa i znowu włączyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Po mojemu to rozchodzi się o to że klient zapuszcza sobie zwykłą mp3 nagraną w trybie stereo i wymaga zeby mu się z tego magicznie dźwięk przestrzenny zrobił. To tak jakby wymagać od roweru żeby za sobą cztery ślady zostawiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 @ Armadon : a widziałeś mpka kodowanego 5.1 bo ja mam 2500 piosenek stereo i wszystkie grają na 5.1 kwestia jest taka że każdy utwór stereo można dać na 2, 4 lub 5 głośników. zajmuje się tym karta lub dajesz plugina i jedziesz 5.1 w pełnym tego słowa znaczeniu występuje przeważnie w filmach np na dvd i wtedy masz efekty że z jednego głośnika strzelają z drugiego słychać odgłos helikoptera a w trzecim bab drze się z okna itp itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...