Skocz do zawartości
mat_zab

SOLTEK DRV5 NAREŚCIE CHODZI :) !!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Załadowałem tego nowego biosa T1.6 i odziwo mój marny Athlon odpalił się na 9x160 czyli 1440MHz ale więcej bałem się dać <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span>łem 3D MARKA i przeszedł bez problemu. Na ile moge spróbować MAX może zmniejszyć mnoznik na np 7 i dać FSB na 166. Ale i tak jestem zadowolony okazało się że jednak SOLTEK nie jest takim badziewiem 8)

teraz z czystym sumieniem moge powiedzieć że nie żałuje tego zakupu :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załadowałem tego nowego biosa T1.6 i odziwo mój marny Athlon odpalił się na 9x160 czyli 1440MHz ale więcej bałem się dać <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span>łem 3D MARKA i przeszedł bez problemu. Na ile moge spróbować MAX może zmniejszyć mnoznik na np 7 i dać FSB na 166. Ale i tak jestem zadowolony okazało się że jednak SOLTEK nie jest takim badziewiem  8)  

teraz z czystym sumieniem moge powiedzieć że nie żałuje tego zakupu  :D .

Wrzucaj maly mnoznik i 166 magistrale i powiedz czy dziala stabilnie. Jak tak to pedze mojego AROIA odblokowac.. Bo u mnie na 166 nie przechodzi POST'u i sie zastanawiam czy to juz nie kres wytrzymalosci mojego CPU...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak na 160 chodzi bez problemu ale jak daje na 166 to nie wstaje komp możliwe że powodem tego jest to że mam pamięci 128DDR 266MHz i jakiejś [gluteus maximus]ckiej firmy, może jakbym miał jakieś 333MHz to by wstał.Ale i tak jak na te pamięci 320MHZ to jest dużo :twisted: . teraz musze zbierać na jakiegoś ANTKA XP najlepiej AGOIA i dobre pamięci 333MHZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak na 160 chodzi bez problemu ale jak daje na 166 to nie wstaje komp możliwe że powodem tego jest to że mam pamięci 128DDR 266MHz i jakiejś [gluteus maximus]ckiej firmy, może jakbym miał jakieś 333MHz to by wstał.Ale i tak jak na te pamięci 320MHZ to jest dużo  :twisted: . teraz musze zbierać na jakiegoś ANTKA XP najlepiej AGOIA i dobre pamięci 333MHZ.

No to watpie zeby wstal... Moje Elixiry chodza spoko na 166 MHz przy defaultowym napieciu. Procek Chodzi na 152MHz tez na def VCore. Na 1.85V mysle ze powinien wstac przy 166MHz i chociaz winde zaladowac a tu po tescie pamieci koniec... To chyba dalej wina plyty. Ale cieszy to ze widac postepy. Moze w nastepnej wersji BIOS'u juz na 166 wstanie... I hope... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...