Skocz do zawartości
clicoWAWA

ECS N2U400-A AMD ATHLON 2600+ jak podkrecic?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jak w temacie ten procek to sam niewiem ale sprzedawca zrobil mnie w balona bo to mial byc barthon

a przy starcie plyty pisze 2600+ I tlumaczy sie tym ze plyty niekture niewyswietlaja tej nazwy cos kreci

ale procek cos nieidzie sie krecic bo przy szynie 14omhz nie startuje szlak mnie trafia

komp za 2500 pln i niechce sie krecic pomozcie bo mu zrobie krzywde.

A wdodatku grzeje sie niesamowicie 60 stopni przy need for speed wedlug mnie to duzo

stracilem wiare w amd naprawde. :x

ECS N2U400-A AMD ATHLON 2600+ DIMM DDR 256MB ATI 9200 128MB HDD 80GB

DVD NAGRYWARKA LITE-ON SOHW 1213S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeśli szyne masz standardowo na 133 Mhz to to nie może być barton.

Co do podkręcania to to sporo zależy od pamięci.

Co do temperaturki to jeśli jest to pomiar z socketa to jest ona za duża.

1. Wymiana chłodzenia na lepsze.

2. Przeszlifować radiator.

3. Nałożyć dobrą paste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz pl.główną którą możesz sobie podarować do podkręcania.Soryy ale ECS;/Dales się niezle władować'/Trzeba bylo wzaisć BArtona 2500+ bo do kręcenia jest lepszy niż 2600+,po za tym zasilacz,jaki masz?Grafika tez nie ciekawa;/za niewile drozej mogles miec Radeona 9550 Xt i przekrecic go na 9600 XT...więc..wybacz ale jak kupujesz to rób to z głową.Co do procka...sprawdż ile ma cashu jezlie 256 to nie tesj bartonem jezli 512 to wszytsko jest ok,ustaw magistrale (FSB) na 166 mhz i jeżeli nie będzie porpawnie chodził...zabij sprzedawce...jakie masz ramy tak w ogóle?No i nie powienieś tracić wiary w AMD ale w sjkelpy..a tym bardzej w sprzedawców.Tyle,wymień to gów---no na inny sprzęt pl:

ASUS a7v880 około 280 zl teraz,albo ABIT NF7 tyle samo,

Procek Varton 2500+,ram jakis porządny najlepiej hynixy 400 mhz,Grafa wez radeona 9550,zasilacz co najmniej chiefteca 360 W 1136h a lepiej 360 hpc 202(czy jakos tak)Tyle,uwaząj an natśepny raz bo nie dość ze przepłaciłes to masz sprżet do D..Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...