soql Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Witam !! Mam za zadanie napisać biorytm w excelu - znam pare języków programowania ale akurat nie VB i mam pytanie - na jakim komponencie (czy tam się mówi: kontrolce) można rysować linie itp. Znam funkcję ale nie wiem co trzeba np: z Frame wyciągnąć żeby móc na tym zrobić Line(10,20)-(30,40). Jak ktoś mnie zkumał to proszę o odpowiedź :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 nie napisales czy piszesz w dotNet framework, jezeli tak, to w dotnecie mozesz rysowac na bitmapach, czyli bierzesz sobie kontrolke PictureBox, na nia wstawiasz bitmape i rysujesz na tej bitmapie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soql Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Chodzi dokładnie o Excela 2000 a tam jest chyba Visual 6.0 - tego komponentu PictureBox szukałem ale nie widzę go :-( znalazłem (z takich na których podejżewam można rysować Image i Frame). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 heh, to szukaj na google.groups cos o image i frame, nie znam za dobrze 6.0, zajmuje sie .netem - C# i C++ - i wiecej nie jestem w stanie pomoc, ale raczej bedzie cos podobnego, bo jak pisalem w win api kiedys to tez sie sie rysowalo na bitmapach, takze pewnie musisz sobie stworzyc bitmape Bitmap bmp = new Bitmap(100, 100); potem na niej rysujesz DrawLine(bmp, 10, 10, 50, 50); a potem dajesz bitmape do image Image.Bitmap = bmp; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...