Skocz do zawartości
CHECK-IT

Oczyszczenie WC z osadu/glonow.. Jaki roztwor?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam sporo glonow i osadu z barwnika uv z podkreslaczy.. Co dodac do czystej wody zeby przeplukac troche wc z glonow i tego osadu? alk Etylowy czy jakis denaturat zeby nic sie nie popsulo? ;) Troche mi wc zawalio i musze wode wymienic i przeplukac to wszystko.. Glony to nie problem ale ten osad z podkreslaczy jest gorszy.. Ma ktos jakis pomysl na roztwor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam... Miałem podobny problem... Rozebrałem układ, Wyczyściłem mechanicznie to co sie dało...(cyli glony) A reszte wyczyscił Cilit "Kamień i Rdza" Podłaczyłem WC do Litrowego pojemniczka dodałem Cilitu i zostawiłem na noc... Rano nie było prawie sladu... Można tez dodac kwasku cytrynowego ;)

Powodzenia:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wieze ze weze wytrzymaja tego 30 % cilita na bank nie , ja czyscilem swoj pierwszy uklad z zanieczyszczen z rekorda niestety uwierzylem ze jest super wyczyszcony a nie byl osad bialy i nalot . wymienilem weze wszystko bloki rozebralem i wyczyscilem od srodka , podobnie z pompka a rezerwuar wymienilem , trzeba to zrobic dokladnie bo inaczej dalej bedzie sie roznosilo po ukladzie, teraz juz ponad 4 miechy i nie ma sladu niczego poza woda i uv dyelite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem... Najlepiej zwykły... Cilit... Bo jest jeszcze "BANG" Ale ten to jest totalna kicha:/ Najnormalniejszy Cilit taki co jest w produkcji od wielu lat... Albo oczywiscie sok z Cytryny... ( ten jest dobry na kamien, ew. ocet) Ale co do octu sie nie wypowiadam bo nie stosowałem go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś na forum tweak.pl ktoś napisał że węże najlepiej wywalić po czymś takim szkoda pracy blok jak rozkręcalny czyści się ręcznie :D [ale nowość] jak nie innej metody niż w/w nie widze ;] Chłodznica już piszałem ^^

Niewiem może jest tutaj inna metoda do zastosowania ale te są stosowane przezemnie i działają ;] świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yui, Masz rację... Tylko zależy jak bardzo Blok + Rurki sa zanieczyszczone...

Jeżeli bardzo bardzo to nie mamy o czym mowic... Reczne czyszczenie bloku + Pojemnik na wode... + wymiana rurek.

Jeżeli tylko troche... To Cilit :P

Narazie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi