altoids Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 witam zamierzam kupić płytę Abita: AN7 lub NF7-S lub tańszą NF7-S2. pytanie jest takie: 1- czym (oprócz uGuru) różnią się AN7 i NF7-S ? Są w tej samej cenie. Którą polecacie i dlaczego? 2- w czym ustępuje im NF7-S2? 3- czy brak sound stormu jest odczuwalny do odtwarzania mp3 i cd nie gram na grach 3d, dżwięku używam tylko stereo do tego będą Kingston 512 pc3200 , sempron 2400+, gigabyte r9550 128/128, samsung sata 80/8 na poczatku myślałem, że kupię AN7 ale (min. po negatywnych wypowiedziach o niej) zastanawiam się czy nie kupić NF7-S2 a za zaoszczedzone 100 pln lepszy procesor co o tym myślicie? dzięki z góry za wypowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 ja polecam an7 , mam i wyniki jak w podpisie , cena 380 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 sound storm jest spoko zamiast nf7-s weź nf7-sl to jest to samo ale kosztuje ze 360 pln. różni się tym że nie ma badziewnej przejściówki. semprona bez problemu póścisz na fsb 200 i bedzie ładnie chodzić i grać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Nie wiem czy jestes leniwy czy nieuswiadomiony :? Wystarczy poczytac forum choc jeden dzien i juz masz odpowiedzi na wszystkie pytania :wink: Od siebie dodam tylko tyle zebys NF7-S2 sobie odpuscil bo ta plyta to :lol: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altoids Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 czytam forum juz od tygodnia. tematy o an7 i nf7-s wszystkie i całe, ale niestety nie mogę na ich podstawie jednoznacznie się zdecydować. cena ta sama, możliwości te same, wady podobne, problemy podobne itd. wiem, że to może denerwować, to wałkowanie an7 i nf7-s za co sory cierpliwości, pozdrawiam wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 kup DFI Infinity za 340 zeta:) A tak naprawde jesli nie potrzebujesz 3.3v na pamieci mozesz sobie odpuscic an7i cale uGURU ta sama role spelnia program 8rdavcore. Nf72 lub sl to naprawde pozadne plytki NF7-S2 tej nie kupuj jest to po krotce wykastrowany nf7s brakuje np 3 fazowego zasilania. jesli zamiezasz kiedys cos podkrecic mozesz miec klopoty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 bosh , ale czemu ma sobie odpuszczać an7 skoro to ta sama cena co nf7 ?????? (noo prawie lol) pozatym 8rdavcore reguluje tylko napiecia o ile sie nie myle a uguru : fsb , agpv , dimv , cpuv , i ma super dokładny oczyt napięć !!!!!!! takie samo jak na 2 miernikach 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altoids Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 j.h.hudy jesteś z krakowa. to jak kupię an7 to się do ciebie zgłoszę o porady i ustawienia, ok? bo bd chciał troche podkręcić semprona a nigdy tego nie robiłem i nie wiem jak sie to robi ( ale sledzę ten temat i może się trochę teori nauczę). ale jeszcze wyboru nie dokonałem. muślę, że w połowie tygodnia sie wszystko okaże pozdrawiam ps. czym chłodzisz tego semprona? jak ci chodzą te hynixy? bo też o nich myślałem na tą płytę. możesz coś o nich napisać? (cena, seria, kości, timingi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 nie ma sprawy ale pamiętaj że wszystko kupuj w pcprojekt bo ram 256 hynix d43 kosztuje 180 zeta a abit an7 380..... pamiętaj aby wywalić oryginalny cooler z abita bo mało wydajny i po tygodniu hałasuje okropnie , kup zalmana niebieskiego na NB i żółtego na SB , tak jak ja mam 8) jak by co to pisz na gg :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...