Skocz do zawartości
MarasK

Wyłączanie USB przy starcie

Rekomendowane odpowiedzi

Ello!

Mam następujący problem: posiadam neo128 i przy włączaniu komputera, równo ze startem systemu wyłącza się USB. Po restarcie już wszystko jest ok. Zaznaczę, że wszystkie opcje "zezwalaj na wyłączanie...." mam ODZNACZONE. Co to może być?

PS. Przed reinstalką było dobrze, żaden nowy sprzęt nie doszedł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba polowa userów ma ten problem. ja jak dotad nie znalalzlem rozwiazania na to i chyba nie znajde :(

pociesza mnie tylko fakt ze u mnie dzieje sie to raz na 10 podlaczen neo czyli dosc zadko :)

nie musisz resetowac kompa wystarczy ze wyjmiej i wlozysz spowrotem kabele od usb od modemu. ewentualnie wylaczysz i wlaczysz urzadzenie w mangerze urzadzen i odczekasz chwilke na synchronizacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

chyba polowa userów ma ten problem. ja jak dotad nie znalalzlem rozwiazania na to i chyba nie znajde :(

Jeśli połowa userów ma z tym problem no to 8O

Ja żadnych problemów nie mam z neo, dziwne nie?

Cytat

Przed reinstalką było dobrze, żaden nowy sprzęt nie doszedł...

A instalowałeś wszystkie sterowniki? USB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modem Sagema robi sobie takie jaja, jesli podlaczy sie go choc na chwile przed instalacja sterownikow do niego. Jesli system wykryje modem ADSL a nie bedzie w posiadal sterownikow do Sagem'a, to po instalacji tychze sa problemy z usb. (przynajmniej tak wyglada to u mnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie wina (tylko) sagema.. jak podłaczam moją motke pod usb to tez potrafi mi wyłaczyc USB.. i musze wchodzic do menagera urządzen i odswiezać port...

TRZEBA BY Z TYM SKOŃCZYĆ! :] ide przeszperać internet .. i jak bedzie trzeba zadzwonie do bila.. i 'czemu k.... to tak jest' (tele2.mp3 :twisted:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi