basic Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Mam nastepujacy problem: Mam komputer na plycie glownej K7S5A.Po ponas 2 latach uzerania sie na 256 DDRamu postanowilem dolozyc kolejna kosc 256 RAMu.Slyszalem,ze moga byc konflikty jesli chodzi o parke kosci w takim komputerze,wiec skorzystalem z okazji i dokupilem taka sama kosc jaka mialem od poczatku (dokladny model podam pozniej,teraz nie mam fizycznej mozliwosci, bo jestem w pracy). Komp odpala sie normalnie - wykrywa 512 MB ramu i tyle samo pokazuje System (WinXP),ale wiesza sie dosc czesto i resutuje samoistnie. Co moze bcy tego przyczyna,jak to naprawic? Prosze o szybka pomoc,bo jeszcze jutro do godz: 10:00 bede mogl oddac ta kosc,jesli to naprawde jej wina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basic Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Nie znam sie az tak dobrze, ze w razie pomocy prosilbym o dokladniejsze wskazowki. BTW: Pamietam logo na ramie: okrag z malym znakiem w lewym gornym rogu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Memtest x86 lub goldmemory sprawdź pamiątki ....... pzodr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basic Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Za 30min bede w domu. Sprawdze memtestem, w razie czego napisze dokladny model kosci. Mam nadzieje,ze znajde rozwiazanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basic Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Kosci to 2 X 256 MB ( z tego co wiem, to 266Mhz). Sprawdzilem Memtestem - 0 bledow. Komp potrafi sie zawiesic,albo resetnac (po dolozeniu tej kosci,wczesniej tego nie mialem) To moze byc wina biosu dosc starego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 a napięcia :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basic Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Przejrzalem sporo tematow o wieszaniu sie kompa przez ram. Pozmienialem sporo rzeczy, ustawienia, bios, sterowniki pewne i smiga jak nalezy. Bardzo dziekuje za uwage i chec pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...