Linoge Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Kiedys byl taki topic ale nie moge go znalez ... Obudowy MIDLLE COLORS-IT L8014-C43 480W 160 zl MIDLLE CODYGEN 6044 L1 420W 144 zna ktos mocniejsze zasilacze :?: ;) ps w tym poscie nie ma literówek potwierdzenie ponizej http://www.kompol.com.pl/pliki/cennik_gliwice.htm ;) moze macie jakies swoje ulubione sklepy :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 musze kiedys wpasc i to obejrzec;]] mozna robic zaklady czy zasilki waza wiecej niz 0,5kg;D darek myslisz ze pfc ma aktywne czy pasywne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 jak bedzie mial aktywny wentyl to bedize fajnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=8401&sid=1 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 ale to jest tylko zasilacz a tam masz bude najlepszy stosunek ceny do powera ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 hoohohoohohohoh, jaka wazna informacja: "przycisk do włączania/wyłączania" dobrze ze to zamiescili bo to jest istotne bardzo, po co komu informacje o poszczegolnych napieciach i ilosci kabli, pfc itp... wazne ze jest wylacznik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 no i termoregulacja.jak sie spali to sie wiatrak wylacza zeby dymu po domu nie rozprzeszczeniac;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Zawsze mnie to intrygowało czym się różni PFC pasywne od aktywnego wyjaśni mi to ktoś? z góry dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Te 500W to nie pomyłka w przypadku Ropli, ten zasilacz "tak ma", że puszcza 500W na płyte podczas samodestrukcji :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 pfc to jest uklad slabilizujacy napiecie i jak nazwa wskazuje wlacza sie jak sa odchyly od wzorcowego. roznica miedzy pasywnym a aktywnym jest taka, ze pasywne koryguje podawane napiecie o z gory okreslona wartosc a aktywne samo ta wartosc dobiera w zaleznosci od odchylenia. tak wiec aktywne jest precyzyjniejsze i zapewnia lepsza stabilnosc. jak gadam glupoty to poprawic bo sie dzis zawieszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 pfc to jest uklad slabilizujacy napiecie i jak nazwa wskazuje wlacza sie jak sa odchyly od wzorcowego. roznica miedzy pasywnym a aktywnym jest taka, ze pasywne koryguje podawane napiecie o z gory okreslona wartosc a aktywne samo ta wartosc dobiera w zaleznosci od odchylenia. tak wiec aktywne jest precyzyjniejsze i zapewnia lepsza stabilnosc. jak gadam glupoty to poprawic bo sie dzis zawieszam no to Cie poprawie Witek jest to uklad w zasilaczu korygujacy kat przesuniecia pradu wzgledem napiecia - lepsze wykorzystanie energii elektrycznej zasilacz pobiera tyle ile komp potrzebuje tak jest z aktywnym z pasywnym zasilacz zawsze bierze wiecej niz trzeba korekcja sprowadza sie do uzupelnienia obwodu wyjsciowego przez reaktancje pojemnosciowa albo indukcyjna a wszystko z P=|U||J|cos(<u-<i) <- kat ;] zadaniem tego ukladu jest sprowadzanie wartoci tego cos do 1 ... Edit poprawione :) z powożanie sorry za errora ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 czyli do skorygowania tego kata? zeby wogole go nie bylo, tak? bo cos0=1... dobrze mysle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 czyli do skorygowania tego kata? zeby wogole go nie bylo, tak? bo cos0=1... dobrze mysle?dobrze myslisz zeby prad nie wyprzedzal napiecia i na odwrót co ma miejsce w obwodach pradu zmiennego tak w skrócie ... i najczesciej nie ma to wpływu na stabilnosc napiec tylko ekonomie zasilacza i jego pobór mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 pfc to jest uklad slabilizujacy napiecie i jak nazwa wskazuje wlacza sie jak sa odchyly od wzorcowego. roznica miedzy pasywnym a aktywnym jest taka, ze pasywne koryguje podawane napiecie o z gory okreslona wartosc a aktywne samo ta wartosc dobiera w zaleznosci od odchylenia. tak wiec aktywne jest precyzyjniejsze i zapewnia lepsza stabilnosc. jak gadam glupoty to poprawic bo sie dzis zawieszam no to Cie poprawie Witek jest to uklad w zasilaczu korygujacy kat przesuniecia pradu wzgledem napiecia - lepsze wykorzystanie energii elektrycznej zasilacz pobiera tyle ile komp potrzebuje tak jest z aktywnym z pasywnym zasilacz zawsze bierze wiecej niz trzeba korekcja sprowadza sie do uzupelnienia obwodu wyjsciowego przez reaktancje pojemnosciowa albo indukcyjna a wszystko z P=|U||J|cos(<u-<i) <- kat ;] zadaniem tego ukladu jest sprowadzanie wartoci tego cos do 1 ... Edit poprawione :) z powożanie sorry za errora ;] Dzięki CHłopaki teraz juz wiem czy to się różni :D Bo jak kupowałem sobie zasiłke to nie wiedziałem czym się rózni aktywny PFC od pasywnego. Kupiłem Chieftec 300W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...=8401&sid=1 ;] Najśmieszniejsze jest to ze według testow ropla wogule nie spełnia normy ATX bo ma za duze wachania napiec :twisted: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 miałem kiedyś ROPLA... :lol: 250W.. był spox.. wydawał nawet zdwieki w zaleznosci od poboru prądu.. im wiekszy pobór tym wyzszy dzwięk.. na ucho można było ocenić co robi procek... nawet potrafiłem za pomocą dzwięków rozpoznać ze renderuje flasza :D w gg... po małej modyfikacji.. (okno + szprej) jakoś przestał powiadamiac mnie dzwiękowo o zuzyciu energii... ale wkrótce okazało się ze nie potrafi odpalić windowsa :lol:.. BLACK SCREEN... wymiana na inny zasilator pomogła :] (zasilator ROPLA przezył kilka zwarć +5 z masą :lol: i nawet zfajczył mi cdroma - leżał nieskręcony i otarł się lutami o obudowe :] - ma moc chłopak :twisted:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 miałem kiedyś ROPLA... :lol: 250W.. był spox.. wydawał nawet zdwieki w zaleznosci od poboru prądu.. im wiekszy pobór tym wyzszy dzwięk.. na ucho można było ocenić co robi procek... nawet potrafiłem za pomocą dzwięków rozpoznać ze renderuje flasza :D w gg... po małej modyfikacji.. (okno + szprej) jakoś przestał powiadamiac mnie dzwiękowo o zuzyciu energii... ale wkrótce okazało się ze nie potrafi odpalić windowsa :lol:.. BLACK SCREEN... wymiana na inny zasilator pomogła :] (zasilator ROPLA przezył kilka zwarć +5 z masą :lol: i nawet zfajczył mi cdroma - leżał nieskręcony i otarł się lutami o obudowe :] - ma moc chłopak :twisted:) No i to wielka ztego co piszesz :twisted: widze ze Ropla była sympatycznym urządzonkiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...