k0nrad Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Witam, Obecnie mam kartę Radeon 9200 Sapphire 128MB 128bit i za kilka dni kupię Gigabyte 9550. Na obecnej karcie mam miedziany radiotor z wiatraczkiem, a radeon 9550 jest chłodzony tylko radiatorem. Czy jesli zamienię te karty chłodzeniami w celu osiągnięcia lepszego taktowania rdzenia to czy Radeon 9200 nie będzie się za bardzo grzał (będę go używał na drugim komputerze)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixtol Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Raczej nie. Przecież będzie z szybszej karty a co za tym idzie bardziej grzejacej sie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aser44 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 To 9200 wogóle się grzeją ??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orczyk5 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Jeżeli masz sam radiator to MUSISZ mieć dobrą wentylację (wymuszony obieg powietrza). Ja mam sam radiator na 9600 PRO i nie przegrzewa się ale jak tylko wyłacze wiatrak w obudowie co wieje na radiator to robi się cieplutki :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Polowe modeli Radkow 9200 ma pasywne chlodzenie, wiec nie bedzie problemu. Sam kiedys mialem przez jakis czas passive bo mi cooler sie zatarłna takim radeonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...