Skocz do zawartości
TanneR

Właśnie kupiłem Titana D5TB :)))

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie jest to wersja 4 z zapięciem na trzy zaczepy.

Jestem właśnie w trakcie jego testów... (wychodzi nieźle ale tak na prawdę to spodziewałem się czegoś lepszego :? ) Nie o to mi w każdym razie chodzi :roll: A no chodzi mi o to że obojętnie jak bym tego Titana nie zapią to i tak lewa część zapinki wydaje się trzymać tylko na granicy zaczepów (chodzi mi tu tą część którą zapina się najpierw). Czy to normalne :?: Próbowałem kilka razy i zawsze jest tak samo, chyba nie da się zapiąć lepiej. No a tak w ogóle to chyba trzyma się dobrze :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Volcano 9 puszczone na 2800-3000 obrotów i mam w maxsymalnym stresie góra 49 stopni przy przeglądaniu stronek www ma około 42-44 stopnie  :D

cih na XP 2000 + i V9 masz max 49C ? przy otwartej budzie ? jaka temp otoczenia ... chce kupic tego wentyla to sie pytam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę, że powinieneś jeszcze popróbować - mój kumpel też sobie ostatnio kupił jakiś cooler z potrójną zapinką i też na początku były problemy takie jak u Ciebie ale w końcu udało się zapiąć idealnie.... musisz tam gdzie nie dochodzi ta zapina dopchnąć ją śrubokrętem i powinna zaskoczyć skubana :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę, że powinieneś jeszcze popróbować - mój kumpel też sobie ostatnio kupił jakiś cooler z potrójną zapinką i też na początku były problemy takie jak u Ciebie ale w końcu udało się zapiąć idealnie.... musisz tam gdzie nie dochodzi ta zapina dopchnąć ją śrubokrętem i powinna zaskoczyć skubana :twisted:

Ale ona zaskakuje tylko nie zupełnie do końca :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdolności manualnych nigdy za wiele, na trzech zaczepach lepiej się trzyma, ja mam titana tyle ze bez potrójnego. Jest w miarę cichy, a temperatura wiadomo niezbyt niska...

Co do zaczepów to największy problem miałem ze Spirem, zaczep był tak mocny że przy zakładaniu wyginało płytę, ale się udało. Co do zdejmowania to lepiej przemilczeć :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Volcano 9 puszczone na 2800-3000 obrotów i mam w maxsymalnym stresie góra 49 stopni przy przeglądaniu stronek www ma około 42-44 stopnie  :D

cih na XP 2000 + i V9 masz max 49C ? przy otwartej budzie ? jaka temp otoczenia ... chce kupic tego wentyla to sie pytam :)

Obudowa zamknięta ale dwa wentyle 80x80 wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ące i jeden 120x120 wyciągający ciepłepowietrze u góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekaw jestem czy bedzie jakas roznica, jak kupie te volacno 9 ?  :roll:

jezeli masz tego miedzianego SPIRE to ja na Twoim miejscu dalbym na niego jakis wentylator 80x80x25 - skoro teraz nie przeszkadza Tobie te 31dB (wg producenta) to typowy wentylator 80 przy takim samym nominalnym halasie bedzie o polowe wydajniejszy (tzn zamiast tych 20 paru CFM bedzie mial ponad 35 CFM)

moze sie przydac przejsciowka 60/80

http://www.filestorm.de/workshop/fanad.html - latwo sie robi (gotowe wzory)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...