Skocz do zawartości
Młody

Problem ze sprzętem?

Rekomendowane odpowiedzi

Luzdie poradzcie mi co ma zrobić bo chyba wypird... mój komputer.

MAm (Atlon xp 1700/1900 oc, 256 ram, Epox 8KHA+, GF4 TI 4400, WIN 98 SE)

Problem jest taki że gry chodzą mi strasznie wolno jak na taki sprzęt np:

Mafia przy min. detalach często schodzi poniżej 20 klatek, GTA3 w 800x600 i 2xAA nie umie utrzymać 30 klatek, Unreal Tournament 1 w 1024x768 ma najwyżej 35 klatek, nawet stary COLIN 2 w 1024x768 przycina. O włączeniu Anisotropic filter nawet nie myśle. Z tego co zauważyłem to tylko gry w Open GL w "miare sensownie" chodzą.

W 3D Marku mam 9779

I tak: Instalowałem juz nowy system wiele razy począwszy od 98 a na XP kończąc, wgrywałem różne sterowniki od VIA, testowałek prawie każde detonatory i kombinowałem z AGPaparature size i dalej nic, żadnego pozytywnego efektu.

I teraz mam takie pytania:

1. CZy dało by cos wgranie nowego Biosa od płyty głównej (jeszcze tego nie robiłem)

2. Czy jest możliwe że karta graf mimo tego że działa jest jakoś uszkodzona.

Proszę o pomoc bo siędzę tylko przy tym jeb... kompie i kombinuje co zrobić, a efekty żadne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem ci jedno...mam dokladnie to samo!!! tyle ze na moim sprzecie we wszystko gram w min tylko half-life w miare dobrze chodzi 8) mialem tak z poprzednim kompem cel500 i mam tak z tym :? ja juz sie poddalem stwierdzilem ze mam jakas zyle wodna pod blokiem czy cos i jedynym wyjsciem jest kupienie plytki ktora reklamuja w telezakupach zeby odpedzila te zle moce :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest dokladnie tak samo. Na poczatku myslalem ze moze to karta graf. ale jak zmienilem na gf4 4200 to praktycznie w grach nic sie nie zmienilo (dalej ostro hacza) tylko mialem w 3d marku ponad 2 x wiecej punktow. Pozniej sprawdzalem pamieci - wynik 0 bledow. Zostala do sprawdzenia jeszcze plyta(ale to watpliwe). Ale wlasnie to jest najdziwniejsze ze gierki w Open GL chodza dobrze a w Direct 3d juz niestety nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...