Skocz do zawartości
mikaelus

Czy ktoś tu może studiuje historię albo filozofię? :P

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam się, bo tak się zastanawiam nad jakimś ciekawym kierunkiem studiów, który mógłbym sobie wziąć jako drugi (teraz jestem na ekonomii na UG).

Mój podstawowy plan zakładał zadawanie na sąsiedni wydział zarządzania, ale pomyślałem że może lepiej byłoby postudiować coś interesującego.

Dlatego chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają takie studia, jak je oceniacie, może jacy ludzie tam studiują - ogólne wrażenia i opinie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz iść na podobny kierunek, to oceny z przedmiotów takich samcyh jak już miałeś możesz przepisać.

Co do kierunków, to jeden znajomy studiuje dodatkowo ekonomię, a drugi psyhologię - ale ilośc nauki zależy bardzo od uczelni - poza tym trzeba wybrać coś, żeby plan zajęć sie nie kłócił - mnie osobiście jakoś nie chce się brać drugiego kierunku dla samego paierka - wolę we własnym zakresie doskonalić to co już z informy umiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja akurat wiem co chcę robić i do tego zmierzam, ale bardzo lubię historię i chciałem się dowiedzieć jak wyglądają takie studia, jaki jest nacisk i czy ktoś może robi ją jako jeden z dwóch kierunków :)

Ktoś jeszcze coś doda? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie studiowałem Filozofii ale miałem ją jako przedmiot (chyba 2 lata - Aksjologa i Filozofia), także miałem kontakt z wykładowcami i trochę (mało) ze studentami z UJ. Co mogę powiedzieć - mocno zakręcone towarzystwo :]]]

Jednak jak lubisz Historię to uderzaj na nią, tylko trochę nauki pewnie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi