Skocz do zawartości
Togoo

Przedni panel audio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich...

chciałem zrobić sobie na przodzie mojej obudowy wejscie na mikrofon i wyjscie na słuchawki, chciałbym aby to bylo podłaczone do płyty głownej.

Takie mam piny na płycie głownej :

.........MIC2 --| o o |-- AGND

....MIDPWR --| o o |-- +5VA

.Line out_R --| o o |-- BLINE_OUT_R

..............NC --| o |

..Line out_L --| o o |-- BLINE_OUT_L

kupiłem dwa wejscia stereo.

Zeby było mi łatwiej zrozumiec to napisze jeszce ze wtyczka (gniazdo) ma 3 "piny" i załóżmy ze pierwszy od wejscia to 1, nastepny 2 i ostatni który dodtyka samej koncówki wtyczki to 3.

Mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi

Nie krzyczec jak gdzies to juz było bo szukałem chyba ze 30 min i nie znalazłem nic...

...a i nie piszcie ze na allegro za tyle i tyle sa do kupienia...

chce sobie zrobic sam bo to smieszny koszt bedzie, wtyczki(gniazda) 2x 50 gr, kawałek kabla w sumie nic i wtyczka na płyte (zmontowałem z czegops co znalazłem w domu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestes pewien ze podciągniete? bo wydaje mi sie ze moje gniazdo MIC z tyłu na karcie było stareofoniczne i miało +5 bodajze na jednym z łącz... więc musiałem poprzez rezystorek sobie zapodać to na mica... Byc moze gdzie indziej jest inaczej ale na mojej karcie akurat tak było.. na płytach moze jest od razu... (moze) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi