Pablo_XC Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Wlasnie nabylem zestaw glosnikowy Creative Inspire P5800 w systemie 5.1. Probowalem odpalac filmy w tym wlasnie systemie, ale z tylnych glosnikow nie dobiegal zaden dzwiek. Sa one napewno dobrze podlaczone. Czy znacie jakis program, ktorym mozna by bylo je sprawdzic, albo jakas gre wykorzystujaca tylne glosniki? Aha, w ustawieniach dzwieku zaznaczylem Rear Speakers connected to Line In oraz Center speaker and subwoofer connected to Microphone. Nie trzeba jeszcze czegos ustawiac? EDIT: Wlasnie sciagnalem najnowsze sterowniki i po ich zainstalowaniu i po ustawieniu w programie konfiguracyjnym systemu 5.1 w programie testowym dzialaja wszystkie glosniki, natomiast w winampie nie dobiega glos z glosnika centralnego i z tylnych. Pytalem kumpla, powiedzial, ze on z tylnych w winampie ma dzwiek. Macie jakis pomysl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 zależy jaką masz dzwiękówkę, ale sprubój w opcjach winampa w zakładce output a następnie directsound output utawić swoją kartę dzwiękową i zaznaczyć opcję allow hardware acceleration Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_XC Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Juz nieaktualne. Sorry za klopot i dzieki. A jakby kogos interesowalo, jak to zrobilem juz spiesze z wyjasnieniami: sciagnalem najnowsze sterowniki ALC650, zainstalowalem, wybralem w programie konfiguracyjnym glosniki 5.1 i pomieszczenie Room Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Ja mam podobny problem. To znaczy nie moge odpalić dźwięku 5.1 w winampie przy słuchaniu muzy! Ktoś ma jakieś pomyśły. Jedynie w Power DVD moge uzyskac efekt dźwięku 6-ścio kanałowego (pro logic II). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Ja tez mam problem: Nie dzialaja mi tynie satelitki / jak moge rozwiazac ten problem???? dodam ze zainstalowalem najnowsze sterowniki ze strony prod. do chipsetu Mam P5800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 @ _HuBi_ : jeżeli instalujesz całą paczkę nvidi to sterownik audio zawarty w niej jest w sunie dla soundstorma. zainstaluj sobie sterownik dzwięku z tej strony : http://www.station-drivers.com/page/realtek.htm "REALTEK AC97 Audio Codec (Alc-101/201/202/203/250/650/655/658/850)" w raju pojawi Ci się niebisko żółta ikonka i tam sobie poustawiaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...