kyokushin Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 Witam Potrzebuję radiatora o dość nietypowych wymiarach długość 5 cm, szerokość 5 cm i... grubość 1,5 mm. Problem jest taki, mam laptopa, Acer TravelMate 2000, fajna rzecz ale cholernie nie dopracowana, siedzi w tym Celeron 2,6 Ghz i niestety ma to wadę konstrukcyjną i się przegrzewa.... Wychodzi na to że gram w coś i co chwila laptop zwalnia 2 krotnie żeby sie schłodzić... straszny slide show sie robi.. serwis nie umie sobie z tym poradzić (w/g nich to normalne - tu pozdrowienia dla serwisu Acera :evil:) , przypuszczam że ten typ tak ma. Zamówiłem już nową paste przewodzącą, Arctic Silver 5, problem rozbija sie o 2-3 stopnie celcjusza przypuszczam... czekam na paczke i może to pomoże Jak otworzę obudowę laptopa, tak że widać radiator, wszystko chodzi OK. Między obudową a radiatorem jest prześwit.. z 1,5 - 2 mm. Zrobiłem pewien eksperyment, wsadziłem w tą przestrzeń stary cienki radiator na chipset (2,5mm grubość - troche obudowa była uniesiona po skręceniu :/) od płyty shuttle AK31, jednak jest ciut za duży na grubość i mógłby być większy na szerokość i długość... Fakt faktem zauważyłem znaczną poprawę po założeniu tego wypierdka (jak przegrzał się to na krótko i szybko wracał do normy). Wiem że to brzmi głupio i sama idea ma stabilność uranu, zbliżoną do reaktora w Czernobylu ale musze coś wykombinować. Wie ktoś może gdzie mógłbym kupić taki płaski (placek poprostu) radiator, najlepiej wykonany ze srebra (mało tam miejca, musi to na maks wydajne być)? (na Allegro mają jakieś ale bym to musiał w plecaku chyba nosić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 a jak ci zrobie taki za 100 zł posrebrzana miedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyokushin Opublikowano 29 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2004 a jak ci zrobie taki za 100 zł posrebrzana miedź :) Heh, troche za drogo :P za 100 PLN to kupe metalu widziałem i to z wiatrakiem jakimś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...