Skocz do zawartości
kyokushin

Cienki radiator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję radiatora o dość nietypowych wymiarach długość 5 cm, szerokość 5 cm i... grubość 1,5 mm.

Problem jest taki, mam laptopa, Acer TravelMate 2000, fajna rzecz ale cholernie nie dopracowana, siedzi w tym Celeron 2,6 Ghz i niestety ma to wadę konstrukcyjną i się przegrzewa....

Wychodzi na to że gram w coś i co chwila laptop zwalnia 2 krotnie żeby sie schłodzić... straszny slide show sie robi.. serwis nie umie sobie z tym poradzić (w/g nich to normalne - tu pozdrowienia dla serwisu Acera :evil:) , przypuszczam że ten typ tak ma.

Zamówiłem już nową paste przewodzącą, Arctic Silver 5, problem rozbija sie o 2-3 stopnie celcjusza przypuszczam... czekam na paczke i może to pomoże

Jak otworzę obudowę laptopa, tak że widać radiator, wszystko chodzi OK.

Między obudową a radiatorem jest prześwit.. z 1,5 - 2 mm. Zrobiłem pewien eksperyment, wsadziłem w tą przestrzeń stary cienki radiator na chipset (2,5mm grubość - troche obudowa była uniesiona po skręceniu :/) od płyty shuttle AK31, jednak jest ciut za duży na grubość i mógłby być większy na szerokość i długość...

Fakt faktem zauważyłem znaczną poprawę po założeniu tego wypierdka (jak przegrzał się to na krótko i szybko wracał do normy).

Wiem że to brzmi głupio i sama idea ma stabilność uranu, zbliżoną do reaktora w Czernobylu ale musze coś wykombinować.

Wie ktoś może gdzie mógłbym kupić taki płaski (placek poprostu) radiator, najlepiej wykonany ze srebra (mało tam miejca, musi to na maks wydajne być)? (na Allegro mają jakieś ale bym to musiał w plecaku chyba nosić)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi