Skocz do zawartości
ashgan

TB1000@266 a Gf4200...da rade?

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze jest sens łądować lepszą kartę graficzną ze słabszym, ale wciąż sprawnym procesorem niż gdyby używać najnowszego procesora wraz z bardzo słabą kartą graficzną: GF2MX200 czy GF256, dajmy na to.

Na pewno da to lepsze efekty. Według mnie jak najbardziej sie opłąca, a przy dzisiejszych cenach, prędzej zmienisz procesor niż ponownie grafikę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz MSI za 670zł. Po pierwsze pamiątki ma szybsze bo 3.6 ns, cooler jest zalecany przez nVidię dla modeli 4600 więc na pewno wydajny, 7CD i kable w pudełku no i wyjście DVI, którego nie ma w u Prolinka.

Cenowo 20zł za tyle bajerów to według mnie na pewno sie opłaca!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do sesu to luknij do mojego podpisu :D w 3dmark 2001se osiaga jakos 3600 a w quaku na ful detalach i 1024x768 bylo jakos chyba 40 cos niepamietam dokladnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neiwiem, mam kumpla ktory do athlona 1.1ghz 200fsb, kupil sobie gainwarda ti4200 za 750zl, w 3dmarku 2001se ma 4300 :--))), sterowniki ma z plyty instalacyjnej, wiec chyba nie sa takie stare. Jak ktos wie dlaczego ma taki slaby wynik niech da znac. (wiem ze pamieci 320mb ramu, ma na pc100, ale czy to az tak bardzo by spowalnialo ???) Wydaje mis ie ze powinien miec przynajmniej z 6000-7000k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neiwiem, mam kumpla ktory do athlona 1.1ghz 200fsb, kupil sobie gainwarda ti4200 za 750zl, w 3dmarku 2001se ma 4300 :--))), sterowniki ma z plyty instalacyjnej, wiec chyba nie sa takie stare. Jak ktos wie dlaczego ma taki slaby wynik niech da znac. (wiem ze pamieci 320mb ramu, ma na pc100, ale czy to az tak bardzo by spowalnialo ???) Wydaje mis ie ze powinien miec przynajmniej z 6000-7000k

u mnie na moim procku jest 8299 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno kupilem MSI GF4 4200. Zastapila ona GF2 MX 400. Dziala to narazie z Celkiem 1GHz (Ale juz tylko kilka dni do czasu dotarcia nowej plyty pod P4) i nie narzekam. Ta druga w 3Dmarku miala ok. 2200 pkt. a GF4 ok. 5500 pkt.

GF4 ma faktycznie pamieci 3,6 Hynix. Nawet sterowniki MSI podkrecily ich taktowanie z 513 na 590.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...