Xtseed Opublikowano 1 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2004 Cześć Zwracam się z pytaniem do znawców tematu na forum-co powinienem wymienić w moim kompie, aby zauważalnie przyśpieszył? Obecnie kiedy działa równocześnie kilka programów, komputer zawiesza się i reaguje z opóźnieniem. Nie zależy mi na poprawie parametrów grafiki, bo prawie w ogóle nie gram. Konfiguracja poniżej. Z góry dzięki! Procesor: Intel Celeron 2.00 GHz Płyta główna: VIA Technologies P4X266-8233 Pamięć RAM: 256MB SDRAM Karta graficzna: NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 Twardy dysk: Samsung SV0412H (37.3GB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saycer Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 kup kości RAMU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtseed Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Komp służy mi głównie do netu no i wymiany plików :D A jakiego rodzaju i producenta pamięć powinienem dokupić? Z jakimi (mniej więcej) kosztami by się to wiązało? Planuję również dokupić dysk twardy (80 lub 120 GB)-jaka jest najbardziej sensowna opcja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saycer Opublikowano 2 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2004 Najlepiej byloby kupic kość tego samego producenta co masz i te sama wielkość o ile nie chcesz wymieniać na całkiem nowe. Sprawdź czy wejda Ci np pamięci DDR bo nie orientuje sie czy ta płyta obsługuje tego typu pamięć. Sprawdz ile RAMU wejdzie na Twoja płyte ale jak dokupisz drugie 256 to powino wystarczyć. Jeżeli używasz programów p2p to one troche zamlają system z tąd jego wolne działanie. Jezeli chodzi o dysk to obecnie najbardziej opłacalna chyba jest 80GB ale warto sie zastanowić nad 120GB. Ja mam Seagate 120 i jestem jak narazie zadowolony. Nie polecam Samsunga (mam uprzedzenie do tej marki) a jeżeli chodzi o Caviary to mojej dziewczynie padła jedna 80-tka. Poczytaj opinie ludzi na forum na temat dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...