Skocz do zawartości
ezrael80

Corsair TwinX 1024 3200XL

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie mam te pamieci(na samsungach TCCD), niemoge ich stestowac, niewiem czy dobrze zrobilem ze je nabylem, zalezy mi na wysokim OC, a one chyba nienaleza do demonow OC z tego co czytalem....

Jak macie jakies zdanie to podzielcie sie, moze mi sie rozjasni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na TCCD to czemu masz wątpliwości? Piszesz, ze kupileś i mówisz , że są chyba złe? Nielogiczne.

Prawie wszystko na TCCD buja się jak ładnie ( czytaj - pow. 250) więc nie ma co płakać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie moge ich stestowac bo jestem zagranica i nie mam dostepu do kompa na ktorym moglbym mogl je ztestowac...

Co mi sie w nich niepodoba , to ze watpie zebym wycisnal z nich wiecej niz 250FSB... Chetnie bym kupil OCZ ale niestety mam problemy ze sklepami internetowymi.

Krotko mowiac mam do wyboru albo te Corsairy albo Patrioty

Patrioty na testach lepiej wychodza i sa troche tansze... ale boje sie znowu ze to jakis wynalazek i mi nie ruszy, albo beda z nimi jakies jaka, bo gwarancje raczej ciezko bedzie wyegzekwowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsungi TCCD sa w 3 wersjach. Tez koncówką LE są podobno najlepsze, poza nimi sa chyba jeszcze LC i LD. Aczkolwiek wszystkie sa dobre :)

Te pamieci ktore kupilem sa na kosciach o oznaczeniach K4H560838F-TCCD, jak to sie ma do tych koncowek ?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego oznaczenia wynika, że jest to revision F. A jak wiadomo jest to najnowszy rev. TCCD lubiący wysokie napięcia (nawet 3,6V). Przy wcześniejszych rev. podbijanie Vmem powyżej 3,2 juz nic nie dawało, a tu jeszcze mozna wykrzesać co nie co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Krotko mowiac mam do wyboru albo te Corsairy albo Patrioty

Patrioty na testach lepiej wychodza i sa troche tansze... ale boje sie znowu ze to jakis wynalazek i mi nie ruszy, albo beda z nimi jakies jaka, bo gwarancje raczej ciezko bedzie wyegzekwowac...

W takim razie zostan przy Corsairach. Bardzo dobra pamieci (moze nie najlepsze, ale dalej bardzo dobre), powinienes byc zadowolony. Lepiej zostac przy dobrej i sprawdzonej firmie niz jakies wynalazki kupowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego oznaczenia wynika, że jest to revision F. A jak wiadomo jest to najnowszy rev. TCCD lubiący wysokie napięcia (nawet 3,6V). Przy wcześniejszych rev. podbijanie Vmem powyżej 3,2 juz nic nie dawało, a tu jeszcze mozna wykrzesać co nie co.

Masz moze jakiegos linka odnosnie tego Vmema, bo chetnie bym sobie poczytal, a do tej pory nie trafilem na takie informacje...

tnx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsungi TCCD sa w 3 wersjach. Tez koncówką LE są podobno najlepsze, poza nimi sa chyba jeszcze LC i LD. Aczkolwiek wszystkie sa dobre :)

Te pamieci ktore kupilem sa na kosciach o oznaczeniach K4H560838F-TCCD, jak to sie ma do tych koncowek ?? :)

Mój błąd, akurat jak czytałem forum, to czytałem info o pamięciach G.Skill ktore to są takze na samsungach tccd i mi sie pokręciło. I napisalem oznaczenia G.skilli :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odświeżę temat ;-)

Mam zamiar kupić Corsair TWINX1024-3200C2 CL2. Są one podobno rev. 5.2, ięcej nie wiadomo :P

I tu mam pytanko:

Czy wszsytkie corsairy z tej serii są na Samsungach TCCD?

Wiem, że nie jesteście wróżkami, ale czy 250 MHz CL2,5 jest osiągalne w dualu? Czy raczej mało prawdopodobne?

pzdr i mam nadzieję, że odrazu mnie nie zjedziecie... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi