Skocz do zawartości
ent

Pytania odnosnie rozbudowy WC: sr. wezy, blok NB.....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Obecnie moj zestawik sklada sie z:

Spidera EX-PX

Abadona GPU

Kadeta + Papst 172 mm

wezyki w wiekszosci 16/12, chociaz w 2 miejcach uzylem 16/20

MJ1200

Pare fotek:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Chce rozbudowac uklad o bloczek na NB i w zwiazku z tym mam pare pytan:

1. Czy ktorys z bloczkow dostepnych na MCSie (Atira/Weeland, Abadon) bedzie pasowal zarowno na NB pod nF2 jak i pod s754/939 ?? (sorx za glupie pytanie) Rozstaw otowrow jest ten sam?

2. Czy zmiana wezykow 12/16 na 10/13 mocno ograniczyla by wydajnosc mojego ukladu? (chce zmienic zeby latwiej sie ukladaly)

3. Co myslicie o zatopieniu pompki? Stalaby w pojemniku obok kompa po przebudowie.

pozdrawiam

ent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Obecnie moj zestawik sklada sie z:

Spidera EX-PX

Abadona GPU

Kadeta + Papst 172 mm

wezyki w wiekszosci 16/12, chociaz w 2 miejcach uzylem 16/20

MJ1200

Pare fotek:

Chce rozbudowac uklad o bloczek na NB i w zwiazku z tym mam pare pytan:

1. Czy ktorys z bloczkow dostepnych na MCSie (Atira/Weeland, Abadon) bedzie pasowal zarowno na NB pod nF2 jak i pod s754/939 ?? (sorx za glupie pytanie) Rozstaw otowrow jest ten sam?

2. Czy zmiana wezykow 12/16 na 10/13 mocno ograniczyla by wydajnosc mojego ukladu? (chce zmienic zeby latwiej sie ukladaly)

3. Co myslicie o zatopieniu pompki? Stalaby w pojemniku obok kompa po przebudowie.

pozdrawiam

ent

Usunołem foty z cytatu forum i tak ledwo chodzi :lol:

Co do pytań troszkę drogie te bloczki ja bym sobie sam zrobił, tobie też polecam a jak nie to kup z bloki pl tam jest taniej chyba że masz kase :D

Ja nie jestem zwolennikiem węży 12/16 nie mam jeszcze WC ale wiem że w moim układzie będzie 10/14 powiem inaczej lubie ciękie węże, nie cpc to już przesada. Moim zdaniem ciękie węże lepiej wyglądają w budzie. Co do pąpki myśle że to nie zadobry pomysł ja bym tak nie robił ale to twoja sprawa :P A z tym rozstawem otworów to nie mam pojęcia niestety może spytaj yotomeczka on ma jakąś płyte na A64 może ci pomoże :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na a64 na nb nie trza bloczka mistrzuniu :)

A czemu nie trzeba? Rozmawialem ze Strangerem (pozdro :wink:) i mowil ze jego NB grzeje sie jak cholera.

Misiu15go >> wiem ze bloczki drogie, mysle tez nad SMARTEM (zaleezy ile bede mial kaski).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo a64 nie ma nb, jest tylko jeden mostek sb, kontroler pamieci jest w procku.... ;)

No tak wlasnie pomyslalem po napisaniu poprzedniego posta. 8)

Oka przyznaje sie moja glupota :oops:

Piszcie co myslicie o rozbudowie WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz zamiar w next year przeniesc sie na a64 to imho niewarto ...

jak chcesz dlugo jeszcze siedziec na sock A to dorzuc se cosik na nB :)

a srednice wezy chyba az tak duuzego znaczenia nie beda robic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz zamiar w next year przeniesc sie na a64 to imho niewarto ...

jak chcesz dlugo jeszcze siedziec na sock A to dorzuc se cosik na nB :)

a srednice wezy chyba az tak duuzego znaczenia nie beda robic

Przesiade sie pewnie tak szybko jak bede mial fundusze (a z tym ciezko....). Chaos czy Ty czasem nie bawiles sie ostatnio A64 (Twoj opis na GG :wink:). Moglbys powiedziec czy Atira pasowala na mostek? Na razie mam zamiar Vddmodnac mobo i powalczyc o wieksze FSB, bo na razie mam problemy powyzej 225 :/ (Tutaj i tutaj - jak ktos wie co moze jeszcze pomoc to niech pisze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi