Skocz do zawartości
Tocki

Sapphire Radeon 9800 Pro Atlantis,sterowniki,chlodzenie.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 3 pytania. Zalozylem na radka ARCTIC COOLING VGA Silencer+DHES SystemSILENT REV3. i nie jestem pewnie czy dobrze zalozylem (z tego co widac to dobrze przylega) Nie zdejmowalem tej blaszki ochronnej wiec mam nadzieje ze dotyka chiopu.

1.W Medal of Honor PA, Half Life 2 co jakies 15-20 sekund sie wiesza (tzn staje obraz i za chwile wpuszcza).

sprawdzalem rivatuner mam Core clock 378,0 memory 337,5.Mhz czy to dobrze czy zle ?.

2. Jakie najlepiej zainstalowac sterowniki bo wiem ze sa Catalyst , Omegi i D.N.A ? ktore najlepsze i czym sie roznia.

3. czy to moze byc wina zasilacza bo mam 300W (niedlugo chieftec 420) przy konfiguracji Athlon 2000+xp,512 ddr 400 Kingston. 120 Cavair s-ata no i 9800 pro 256 bit 128MB.Plyta g. Asus A7V600

w innych grach nie sprawdzalem mam jeszce Pro Evolutions soccer 4 i tam jest ok. 5400 pkt w 3Dmak03. Czy nie za malo pkt przy tej konfiguracji ??? Pomocy ..... Nic nie bylo podkrecana. Zadnego OC.

Po mojej mysli cooler dobrze przylega do chipu bo jest goracy :>

Prosze o odpowiedzi. Z gory dzieki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz słabiutkiego procka, więc wynik w 3D Marku 2003 jest jak najbardziej OK.

Co do stawania MOH:PA może to być też wina małej ilości RAM-u. Tak, małej. U ojca na Bartonie 2500+@3000+ i 512MB RAMu jest podobnie. U mnie przy 1GB Ramu ta gra też zbyt rewelacyjnie nie chodzi... Jest moim zdaniem ewidentnie sp.....ona(tzn.engine jest niedopracowany, a gra swoją drogą też nie porywa)

Co do zasilacza, to jeśli jest on markowy(typu Enlight, Fortron) to przy Twojej konfiguracji powinien wystarczyć. Jeśli jednak jest to Megabajt lub Codegen(lub inne pochodne), to radziłbym wymienić na lepszą zasiłkę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi