Skocz do zawartości
Demonek_

ZNOWU TORRENT , HELP PLEASE!!!

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem...kiedyś chodziło dobrze a on tamtego formatu już nie...do tego czasu miałem chyba z 5 formatów i wogóle...używałem Bit Comet , BitTorrent Shadow Expeimental i jestem przy Azerusie lecz nie wiem czemu moge ściągać tylko przez noc :(

gdy np. rano wszystko załaduje to pół dnia mija i cały czas jest na czerwonym kółku (zdrowie...w azerusie) a nie na zielonym natomiast jak popołudniu tak zrobie to to samo... :(

Jak dam np. o 23:00 ściąganie i zostawie do rana kompa to jest połączony a kiedy indziej to juz nie :(

Prosze o pomoc!!! Bo przez dzień zawsze to coś zassam , czy to 10 czy 20% ale zawsze....

AHA i jeszcze jedno to napewno nie brak peerów bo jak w nocy zostawie i rano jest np. 12:00 to bez restartu po noccce hula , ale jak zrestartuje i włącze Azerusa z sciąganiem to już mi sie nie połączy i musze czekać aż będzie noc :(

PLEASE HELP!!!! Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia, wygląda mi na to, że admin zablokował porty na routerze w godzinach dziennych, natomiast na noc porty są otwierane.

Bądź też jesteś za NAT-em w jakiejś osiedlówce - wtedy czerwone buźki właśnie występują.

Nie pozostaje nic innego jak prosić admina o przekierowanie portów, bądź też wykup sobie publiczne IP - w niektórych sieciach można się dogadać i admin przydzieli ci z wolnej puli (choć to zdarza się wyjątkowo żadko w wielkich sieciach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi