Skocz do zawartości
dzieciol4

Podejrzane ceny na pamieci hynix ?

Rekomendowane odpowiedzi

Hynixy domyslnie maja CL3. Kupiłem dzisiaj wlasnie 1x512 pc3200 hynix (J-D43) w arescie za 299pln wkladam do kompa i ........[gluteus maximus] blada! Nawet bios sie nie odpala, czarny ekran i komp piszczy jakby nadawal alfabetem morse'a (z tym ze same dlugie sygnały). Próbowałem w innych slotach i to samo. A stare pamieci Vdata śmigają mi bez problemów. Co to może być??? Tak mysle że to może płyta ma jakis konflikt z tymi pamiątkami- sprawdzałem u kumpla te hynixy to mu chodzą....., ale on ma intela wiec roznie moze byc.HELP!!!

Mój konfig:

Athlon 1.8, asus A7v600-X,

1x512 no name (Vdata)

Ati radeon gigabyte 9000

Codegen 300W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

domyślnie CAS Latency=3Musicie się przyzwyczajac że ceny pamięci idą w dół. Kiedyś tak było z 128MB, później 256, a teraz moduły 512 zeszły poniżej 300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem na Allegro za 295 zł... hmmm nawet nie zauwazylem tych za 250 :/

Ale spoko na razie chodzą dopiero co do kompa wlozylem ale 2 x 512 MB jednak kopa konkretnego daje :D

spoko kupiłes u GUTEXA??? ja wlasnie tam kupiłem :) jutro powinny dojsc. ZObaczymy :) Jak bedzie dobrze to jeszcze zamowie w neobit tylko ciekawi mnie wlasnie czy to nie jakis przekret z ich forima i pytam czy ktos u nich juz kupował?? az załoze topick zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem na Allegro za 295 zł... hmmm nawet nie zauwazylem tych za 250 :/

Ale spoko na razie chodzą dopiero co do kompa wlozylem ale 2 x 512 MB jednak kopa konkretnego daje :D

spoko kupiłes u GUTEXA??? ja wlasnie tam kupiłem :) jutro powinny dojsc. ZObaczymy :) Jak bedzie dobrze to jeszcze zamowie w neobit tylko ciekawi mnie wlasnie czy to nie jakis przekret z ich forima i pytam czy ktos u nich juz kupował?? az załoze topick zobaczymy :)
No u gutexa :D Ale kurde... spodziewałem sie czegoś lepszego... chodzi max na 440 Mhz :/ Może jakieś felerne egzemplarze... albo Dual ? Alebo mało prąda ? :D Ale ogolnie to jestem zadowolony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierzcie śmiało z noebit , jestem ze Śremu i ten sklep naprawdę istnieje , może nie ma kilkuletniej tradycji (bo ma kilka miesięcy) , ale obsługa miła i nigdy nie miałem problemów. to się porobiło ostatnio z tymi hynixami , brałem kilka miesięcy temu z arestu za 360zł. i wydawało mi sie że tanio a teraz...... szok i to w mojej zapyziałej mieścinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe,do sremu to ja tez mam niedaleko(okolo 40km) a ze mam rodzinke to nawet bym mogl sie tam "po drodze" udac :)

Jednak wbrew wam i waszym opinia pozostane przy zakupie kingstonow 512 cl2,5 400,ktore pojda tak jak chce(2-2-2-6 166fsb)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi