Skocz do zawartości
jonek

Radek 9500 problemik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem. Dorwałem Radeona 9500 i podłączyłem go pierwszy raz do kompa i głośniczek zapipczał raz długo i 2 krótko. Ale zauważyłem że jest na karcie jakieś gniazdo. No to pozbawiłem flopa kabla i umiejscowiłem go w gnieździe. Ale komp tak samo reaguje. Czy można jeszcze podnieść tą kartę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tego radka co dorwales to jako dzialajacego czy w stanie niewiadomym :?: Docisnij ten kabelek porzadnie i karte w slocie tez jakby co docisnij. Raz mialem taka jazde ze r9500 nie chcial odpalic i dopiero jak go wyjalem i wlozylem, podlaczylem kabelek i przeresetowalem bios to wstal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

całkiem mozliwe ze padlo gpu co będzie cieżkie do naprawienia, bo musialbys miec inną,uszkodzoną 9500tke ze sprawnym gpu i wtedy dac karte dla HQ12 i modlic sie zeby mu sie udało :wink:

sprawdz tez czy wszystkie mosfety są ok, nie ma na nich jakichś nadpalen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i sprawiłem sobie super szybki adapter graficzny zwany S3Trio 64V+ 1MB PCI :D Podpiąłem równolegle Radka i proszę - do S3 stery sobie zainstalował i wykrywa drugi adapter graficzny i prosi o stery. Może to faktycznie problem Video BIOSu ? Tylko Radek mi wziął kabelek od stacji i nie mam jak kompa zbootować pod dosem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jest jeszcze mozliwosc odpalenia kompa z plyty, nie wiem jak to zadziala ale daje sie zrobic bootowalna plytke. Nagrac na nia program do flashowania i plik z biosem. Co prawda niczego nie zapisze ale teoretycznie powinno dac rade przeflashowac karte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HURRRAAAAA!!! Kartę odpaliłem ale sypie artefaktami ! Muszę na pewno znaleźć odpowiedni BIOS do mojej karty. Jeżeli ktoś by takowy posiadał proszę napisać. Moja karta to : Sapphire Atlantis Radeon 9500 n/p 128 MB 128 bit pamięci Hynix 3,6 ns.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi