jonek Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam, Mam problem. Dorwałem Radeona 9500 i podłączyłem go pierwszy raz do kompa i głośniczek zapipczał raz długo i 2 krótko. Ale zauważyłem że jest na karcie jakieś gniazdo. No to pozbawiłem flopa kabla i umiejscowiłem go w gnieździe. Ale komp tak samo reaguje. Czy można jeszcze podnieść tą kartę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 A tego radka co dorwales to jako dzialajacego czy w stanie niewiadomym :?: Docisnij ten kabelek porzadnie i karte w slocie tez jakby co docisnij. Raz mialem taka jazde ze r9500 nie chcial odpalic i dopiero jak go wyjalem i wlozylem, podlaczylem kabelek i przeresetowalem bios to wstal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 W stanie niewiadomym - mam zasilacz 300W a to podobno za mało żeby uciągnąć 9500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 jak nie krecisz kompa to powinien wystarczyc, ale zawsze lepiej miec zapas mocy :) Pewnie do tego ten zasilacz to codegen ;) Sproboj odpiac wszysto co sie da (dyski,napedy,urzadzenia w PCI) i wtedy odpal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Na razie oddałem do sprawdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Nieprawda - zasilacz to xpower :wink: Panowie w serwisie powiedzieli mi że jest uszkodzona :( Nie da się jej już naprawić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 to zalezy co padlo i jaki by byl ewentualny koszt naprawy. sa serwisy ktore zajmuja sie tego typu naprawami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 całkiem mozliwe ze padlo gpu co będzie cieżkie do naprawienia, bo musialbys miec inną,uszkodzoną 9500tke ze sprawnym gpu i wtedy dac karte dla HQ12 i modlic sie zeby mu sie udało :wink: sprawdz tez czy wszystkie mosfety są ok, nie ma na nich jakichś nadpalen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Będę próbował sflashować BIOSa video karty, tylko nie moge go w necie znaleźć, po P/N wywnioskowałem że moja karta to Sapphire Atlantis Radeon 9500 n/p. (275/250) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 No i sprawiłem sobie super szybki adapter graficzny zwany S3Trio 64V+ 1MB PCI :D Podpiąłem równolegle Radka i proszę - do S3 stery sobie zainstalował i wykrywa drugi adapter graficzny i prosi o stery. Może to faktycznie problem Video BIOSu ? Tylko Radek mi wziął kabelek od stacji i nie mam jak kompa zbootować pod dosem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 no to jest szansa ze odratujesz radka :) a karta jest tego warta tylko zeby sie dobrze zmodowala na Pro :) i bedziesz mogl smigac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Dobra ale jak teraz zbootować DOS żeby sflashować VIDEO BIOS Radeona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 nie wiem skad jestes ale jezeli w wawy to na wgk spokojnie dostaniesz odpowiedni kabelek :) a jak nie to moze masz mozliwosc kupienia odpowiednich koncowek i zrobienia wlasnorecznie takiego kabelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Nie jestem z wawy, a chciałbym to zrobić jeszcze dzisiaj bo tylko dziś mam czas :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 No jest jeszcze mozliwosc odpalenia kompa z plyty, nie wiem jak to zadziala ale daje sie zrobic bootowalna plytke. Nagrac na nia program do flashowania i plik z biosem. Co prawda niczego nie zapisze ale teoretycznie powinno dac rade przeflashowac karte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 No dobra - zrobiłem bootowalną płytkę, odpaliłem, zgrywam stary bios - co dziwne - ma on 128 kb! Ściągnąłem z radeon2.ru bios na 9500 pro i próbowałem w grać, open file error i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 a nie masz jakiegos starego zasilacza zeby pobrac z jego kabelkow odpowiedni kabelek z koncowka :?: bo juz inne opcji ja nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Jak zbootuję bootowalną CD to mam dostęp do dysków. Może z dysków walnąć mu flashroma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 czemu nie moze da rade, w koncu nie masz niczego do stracenia wiec walcz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Toczę boje dalej i wpadłem na genialny :D pomysł wpisania flashrom -i, po czym się okazało że adapter 0 zgłasza się jako asic R300/R350 i lock ma na yes. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 HURRRAAAAA!!! Kartę odpaliłem ale sypie artefaktami ! Muszę na pewno znaleźć odpowiedni BIOS do mojej karty. Jeżeli ktoś by takowy posiadał proszę napisać. Moja karta to : Sapphire Atlantis Radeon 9500 n/p 128 MB 128 bit pamięci Hynix 3,6 ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Jest! Wgrałem BIOS od jakiejś innej karty z pamięciami Hynixa 3,6 ns i wszystko działa bez artefaktów jako 9500. Dzięki za wszystkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 no to super :) gratuluje udanej akcji ratowniczej :D zeby tylko teraz dobrze zmodowala sie na pro :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Uwaga - przeprowadzam modowanie na pro :] życzcie mi szczęścia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 a omegi ma :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...