Skocz do zawartości
element

AMD 64bit czy P4

Rekomendowane odpowiedzi

DFI lanparty ultra-D nF4 s939 , premiera w styczniu , wersja z SLI jak i z AGP , to bedzie potwor panowie :twisted: juz zbieram kase na nia 8)http://img151.exs.cx/img151/6091/dfi_lanparty_ultraD.jpg

z AGP to na nf3 - zresztą pisze u góry na zdjeciu które zapodałeś - nf4 nie ma wbudowanej obsługi AGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powedzcie mi dordzy forumowicze czy podstawka S754 bedzie rozwijana (czy beda jeszcze nowe procesory dla niej czy nie). Bo z tego co widzialem w cennikach to AMD ma juz dla 64bit nowa podstawke S939 :?

I teraz co wybrac? Oczywiscie aspekt finansowy jest bardzo istotny i wolabym S754 bo procesory sa tanie czego nie mozna powiedziec o procesorach dla S939 np.

proc.AMD Athlon64 3200+/512/400/s939 BOX kosztuje ok 800PLN.

z drugiej jednak strony jezeli AMD postawiło juz krzyżyk na S754 to nie warto sie pakować w to gniazdo.

z gory dziekuje za wszelkie informacje i sugestie.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

absolon

Niecały miesiąc temu miałem ten sam dylemat co ty teraz

S754 czy droższy S939 ,wybrałem jak widać

Porównując wydajność w grach i multimediach to przy tym samym oznaczeniu np 3000+ czasami to nawet S754 jest o 1-2 % szybszy od S939 , jest w necie w cholere różnych testów

sporawdź sam i nie słuchaj ślepych fanatyków. a takich tu nie brakuje ;)

Oczywiście jak bym miał odpowiednią ilość gotówki to bym kupił

S939 (MSI K8N Neo-Platinium S939 ) jakieś 560-580zł ewentualnie trudno dostępnego EPOXA 9NDA3+ ( lepszy w O/C )

od wymienionego MSI

Co do przyszłosci S754 to AMD unika jednoznacznej odpowiedzi

na łamach Benchmark.pl napisałem pytanko do gościa z AMD

Odpowiedź była zagmatwana ,

cytat: > ogólnie jeśli będzie taka potrzeba to AMD rozważa dalszą produkcję procesorów 64bit dla platformy S754 <

Myślę , uważam że gdyby AMD miało juz nie wypuścić procka

A64 dla platformy S754 to byłoby to z ich strony największe świństwo w histori firmy ! ! ! oczywiście normalną rzeczą będzie to ze przyszłe ,ewentualne procki A64 pod S754 będą posiadały znacznie niższe oznaczenia niż te które wyjdą dla S939 , np jeśli wypuszczą nowego S939 A64 4400+ to

jeśli na S754 mogą/powinni wypuścić model 3600+

Jeśli by teraz oficjalnie ogłosili że takowe proce wyjdą w nowym roku to pewniakiem spadła by im znacznie sprzedaż

droższej i przynoszącej większe zyski platformie A64 S939

a na to sobie żadna firma nie moze pozwolić

biznes to biznes :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi