magx2k Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 No zapowiada sie zarąbista płyta . tak jak na S754 DFI znowu będzie the best , niestety na to mobo nie wejdą Coolery FreeZone Qvc 100Cu i Qvc 120 Cu :/ zbyt blisko od gniazda cPU do slotu AGP :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 no nie wejda , ale ci ktorzy chca wc to nie ma problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 VerB widze ze się ostro napalileś na mobo DFI :) A co do FreeZone Qvc 120 to on rzadko na jakies mobo się mieści :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 jak szalec to szalec :P :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Pentagram FreeZone QVC 120 Cu wchodzi na styk na moje mobo ;) no dokładniej musiałem lekko rozchylić listki-blaszki radiatora ,za to na Abita AV8 i KV8 wchodzi bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 DFI lanparty ultra-D nF4 s939 , premiera w styczniu , wersja z SLI jak i z AGP , to bedzie potwor panowie :twisted: juz zbieram kase na nia 8)http://img151.exs.cx/img151/6091/dfi_lanparty_ultraD.jpgz AGP to na nf3 - zresztą pisze u góry na zdjeciu które zapodałeś - nf4 nie ma wbudowanej obsługi AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
absolon Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 a powedzcie mi dordzy forumowicze czy podstawka S754 bedzie rozwijana (czy beda jeszcze nowe procesory dla niej czy nie). Bo z tego co widzialem w cennikach to AMD ma juz dla 64bit nowa podstawke S939 :? I teraz co wybrac? Oczywiscie aspekt finansowy jest bardzo istotny i wolabym S754 bo procesory sa tanie czego nie mozna powiedziec o procesorach dla S939 np. proc.AMD Athlon64 3200+/512/400/s939 BOX kosztuje ok 800PLN. z drugiej jednak strony jezeli AMD postawiło juz krzyżyk na S754 to nie warto sie pakować w to gniazdo. z gory dziekuje za wszelkie informacje i sugestie. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 absolon Niecały miesiąc temu miałem ten sam dylemat co ty teraz S754 czy droższy S939 ,wybrałem jak widać Porównując wydajność w grach i multimediach to przy tym samym oznaczeniu np 3000+ czasami to nawet S754 jest o 1-2 % szybszy od S939 , jest w necie w cholere różnych testów sporawdź sam i nie słuchaj ślepych fanatyków. a takich tu nie brakuje ;) Oczywiście jak bym miał odpowiednią ilość gotówki to bym kupił S939 (MSI K8N Neo-Platinium S939 ) jakieś 560-580zł ewentualnie trudno dostępnego EPOXA 9NDA3+ ( lepszy w O/C ) od wymienionego MSI Co do przyszłosci S754 to AMD unika jednoznacznej odpowiedzi na łamach Benchmark.pl napisałem pytanko do gościa z AMD Odpowiedź była zagmatwana , cytat: > ogólnie jeśli będzie taka potrzeba to AMD rozważa dalszą produkcję procesorów 64bit dla platformy S754 < Myślę , uważam że gdyby AMD miało juz nie wypuścić procka A64 dla platformy S754 to byłoby to z ich strony największe świństwo w histori firmy ! ! ! oczywiście normalną rzeczą będzie to ze przyszłe ,ewentualne procki A64 pod S754 będą posiadały znacznie niższe oznaczenia niż te które wyjdą dla S939 , np jeśli wypuszczą nowego S939 A64 4400+ to jeśli na S754 mogą/powinni wypuścić model 3600+ Jeśli by teraz oficjalnie ogłosili że takowe proce wyjdą w nowym roku to pewniakiem spadła by im znacznie sprzedaż droższej i przynoszącej większe zyski platformie A64 S939 a na to sobie żadna firma nie moze pozwolić biznes to biznes :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...