Blackshmith Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 mam maxtora 80Gb z 8 mb buforem na ATA 133 - model 6Y080P0 problem w tym ze bios go wykrywa jako maxtor calypso nie wykrywajac nic poza nazwa - zadnych ustawien tak jak by go nie było pozatym przy uruchamianiu dysk rzezi probujac cos odczytac ale po uruchomieniu ani dos ani linux nie wykrywa go. nie pomaga reczne ustawianie w biosie niestety gwarancja sie skonczyła jesli ktos miał podobny problem i udało mu sie rozwiazac domowym sposobem byłbym wdzieczny za rade ps. wiem ze seagate miały mozliwosc ustawienia zworek tak ze mozna było wejsc do biosu dysku, moze ktos wie czy jest tak samo z maxtorami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razore Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 hej słyszałem o podobnych problemach ale niewiem jak go rozwiazac no problem jest powazny ale szukaj dalej.... :? moze sie uda !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 no co jest nikt i nic nic nie wie!!!! nie mozliwe nikomu sie cos takiego nie przydazyło.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Moze upgrade biosu plyty glownej cos pomoze :?: (jesli tego jeszcze nie zrobiles) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 nie to nie bios płyty dysk jest wykrywany na 3 komputerach z roznym chipsetem i producentem wiem ze to sie zdarza znalazłem kilka postow na grupach dyskusyjnych i wiem ze bios w maxtorze jest zapisywany na talerzach przynajmniej czesciowo.... sa firmy ktore sie zajmuja odzyskiwaniem takich napendow ale niestety na zachodzie a wiec mozna przywrocic do zycia taki dysk - pytanie tylko jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delfik Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 hmm...moze popróbuj z HDD Regenerator ??? (znajdziesz w googlach). Podobno regeneruje dyski :?: "Introduction ----------------------------------------------------------------------------------------- Welcome to HDD Regenerator - the unique software program for regeneration of hard disk drives. The program eliminates physical damages (bad sectors) from hard disk drive surface. It does not hide bad sectors, it really restores them! How it works ----------------------------------------------------------------------------------------- Almost 60 % of all damaged by bad sectors hard drives have incorrectly magnetized disk surface. Our researches have been fruitful and we have found algorithm which is special sequence of high and low level signals. These signals are generated by the software and they switch damaged surface. Even low level formatting is not able to handle this task! "....etc :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 nie to nie oto chodzi delfik szukam narzedzia ktore by przywrociło uszkodzony bios na talerzach dysku jesli nie widzi bios pojemnosci dysku dysku to jak mozesz go regenerowac ? (na ustawieniach auto pokazuje same zera oprocz nazwy maxtor calypso - taka nazwa jest na elektronice dysku i nie jest to wina elektroniki bo podpinałem inna elektronike) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...