-KamiL- Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Kupiłem płytę Abit VT7 PT880, wsadziłem w nią kartę GeForce 5200FX i przy grafice 3D zaczęły pojawiać się artefakty. W celu wykrycia usterki pożyczyłem od znajomego trochę sprzętu (m.in. zasilacz, pamięć), wgrałem nowy bios i sterowniki i nic nie pomogło. Jednak gdy wymieniłem kartę graficzną na Radeon 9550 wszystko było oki, natomiast znajomy testował mojego GeForca i u niego również było wszystko oki. Z tego by wynikało, że karta jest oki, ale na moim sprzęcie nie gra. Jednak Abit twierdzi, że płyty z tym chipsetem działają z kartami graficznymi GeForce 5200FX. Nie moge nic na gwaracje oddać, bo wszysko jest "sprawne", jednak u mnie nie działa. Pomocy!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zwieksz npaiecie na AGP , moze bedzie lepiejn a jak nie to obniz taktowanie pamieci i zobacz czy dalej beda artefakty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-KamiL- Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Faktycznie karta zachowuje się przy nominalnych wartościach jak podkręcona. Próbowałem już wcześniej tego typu rozwiązań i faktycznie poprawia to stan rzeczy, jednak nie likwiduje to problemu w 100%, do tego wyniki w 3DMarku 2003 mam rzędu 600 zamiast jek widziałem w rankingach ponad 1000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...