mlesniew Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 proszę o opinie, który z tych procesorów lepiej się sprawdzi w domowych zastosowaniach. Obecnie mam Celerona 600 i chcę go wymienić na któregoś z tematu. Mam płytę Asusa CUBX-E i PIII 733 na pewno na niej działa (w 133 MHz) nie mam pewności czy odpali na Celeronie 1.1 ale zgodnie z info na stronie producenta nie powinno być problemów. Pozostałe dane mojej konfiguracji: 384 MB ramu, nVidia TNT2, H 80 GB HDD... Więc którego procka z tych dwóch polecacie? Może znacie jakieś strony gdzie można porónać "osiągi" tych procesorów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 Na poczatek zobacz tutaj :wink: Nie ma dokladnie tych prockow ale orientacyjnie sie przyda... Co do zmiany to celeron bedzie lepszy jezeli bedzie to tualatin,w innym przypadku bierz PIII :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 witam, o ile mnie pamiec nie myli to CUBX jest na chipsecie 440BX (jak wskazuje nazwa) czyli oficjalnie nie wspiera celkow Tualatin. byly 1100 coopermina ale nawet dzisiaj sa stosunkowo drogie. tak wiec uwazaj abys nie kupil przypadkiem tego celerona tualatina poniewaz imo nie pojdzie na twojej plycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 witam, o ile mnie pamiec nie myli to CUBX jest na chipsecie 440BX (jak wskazuje nazwa) czyli oficjalnie nie wspiera celkow Tualatin. byly 1100 coopermina ale nawet dzisiaj sa stosunkowo drogie. tak wiec uwazaj abys nie kupil przypadkiem tego celerona tualatina poniewaz imo nie pojdzie na twojej plycie. Byly rozne magiczne przejciowki, ktore pozwalaly na obsadzenie plyty nawet Tualatinem. Generalnie BX mial zlacze Slot1, wiec trudno byloby jakiegokolwiek nowszego Celerona czy Pentium3 wsadzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...