fly-bane Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 niedawno zmontowalem komputer dla kolezanki na celeronie D 2,4GHz. i mam spory problem - juz przy starcie procesor ma blisko 60 stopni. nie wiem co moglem spitolic... wydaje mi sie ze jest dobrze docisniety, pasta jakas tandetna co prawda, ale chyba az taki cieply i tak nie powinien byc. no chyba, ze ja jakos zle nalozylem... z moim celeronem 2,8 nie mam problemu - startuje przy 20 stopniach a po chwili rozgrzewa sie gdzies do 30 (w idle oczywiscie) i tak zostaje. celeron, z ktorym mam problemy jest na plyce Asrock na Intelu 865 moze ktos mial podobny problem, badz wie co moglem zle zrobic bardzo prosze o szybka pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Cooler orginalny boxowy? Tą taśmę na spodzie radiatora zdjąłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fly-bane Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 tak - cooler box-owy. nie ma tasmy. aha i zapomnialem dodac, ze radiator jest zimny, a tylko procek ma 60 stopni (przynajmniej tak pokazuje w biosie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 są dwie możliwości: a) płyta kłamie B) źle zamontowałeś cooler, weź przesmaruj procek porządną pastą, przykręć porządnie cooler i obadaj jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fly-bane Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 chyba plyta klamie, bo zrobilem tak: odkrecilem po prostu plyte odpalilem i dotknalem palcem z tylu na wysokosci procka. pokazywal mi ok.50 stopni, a plyta z tylu byla praktycznie zimna (w kazdym razie na pewni nie miala 50 stopni). mial ktos taki prioblem z Asrockiem P4I86GV ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...