Sid Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Chodzi o to że W Windowsie nie odczytuje mi płyt w trybie DMA(włączyłem duga opcje - tryb PIO) - mam pytanie: Czy nagrywarka zawsze wyrobi z nagraniem np. w predkosci 16x płyty DVD? I drugie pytanie, przedstawie jak to w Linuxie jest bo tam jest to ładnie pokazane(pisze z pamieci, hdc to nagrywarka): hdc: Microsoft Joliet Extension(...)hdc: read error at (...)hdc: read error at (...)hdc: read error at (...)hdc: read error at (...)hdc: DMA disabledhdc: ATAPI reset compelete i od tego momentu już dobrze odczytuje... Czego to wina? Kompa ? Czy moze nagrywara nie obsluguje DMA? Bo tak mnie to martwi czy czasami nie mam zepsutej nagrywarki - ale skoro wypala(probowale) CD-R(32x)/RW(4x), DVD(4x) to chyba działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 nagrywara obsluguje jak najbardziej DMA, podejrzewam tasme... a co do wyrabiania, to juz kwestia dysku jak na razie dostepne sa plytki 8x a to juz jest ponad 11MB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Sprawdź taśmę i sflashuj nagrywarkę. Co do wypalania DVD w trybie PIO powiem krótko: powodzenia. Już przy prędkości 4x mój komp zostaje praktycznie sparaliżowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 nagrywara obsluguje jak najbardziej DMA, podejrzewam tasme... a co do wyrabiania, to juz kwestia dysku jak na razie dostepne sa plytki 8x a to juz jest ponad 11MB/s Uspokoiłeś mnie :) Komp tam może być zleksza walnięty(Chaintech 7AJA na Via KT133 wiec nie ma sie co dziwic), ale wazne zeby nagrywara dzialala a z tego wnioskuje ze jest z nia OK :) I tylko to sie liczy :) A co do nagrywania to nagrywałem DVD 4x i sie nagrało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 haha, kochana VIA mialem Solteka SL-75KAV do niedawna (KT133A) nie radze powyzej 4x na tym sprzecie :P lepiej, zeby zachowac ciaglosc zapisu, niby burnproof jest ale... i mam super bios do niej, jak co to wal na priv ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 haha, kochana VIA mialem Solteka SL-75KAV do niedawna (KT133A) nie radze powyzej 4x na tym sprzecie :P lepiej, zeby zachowac ciaglosc zapisu, niby burnproof jest ale... i mam super bios do niej, jak co to wal na priv ;) Bios biosem ale póki co to się boję zmieniać ;) W każdym razie wniosek że nagrywarka sprawna, wiec mozna jechac gwarancje podbić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...