Skocz do zawartości
whiller

Malowanie CHIEFTEC MA-01B-D

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, wiec sprawa ma sie tak ;] Posiadam dokladnie to obudowe co w topicu ( CHIEFTEC MA-01B-D ) [ dla niezorientowanych wyglada ona tak :Dołączona grafika

I tak wlasnie sie zastanawiam, czy ktos przypadkiem jej nie malowal na wysoki polysk. W czym tkwi problem ? Otoz ... Co do bokow i top'a to nie ma problemow, jednak zaczna sie one gdy zaczne malowac przod . Nie mam zielonego pojecia czy da rade to zrobic bez zaciekow. Moze ktos z Was widzial gdzies ta bude pomalowana lub sam malowal ? Jezeli tak to b. bym prosil o jakies rady dotyczace malowania przodu ...

Pozd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam niebieskiego chiefa, wiec tez poczytam co inni ciekawego napisza ;]

Ew. mozesz sie przejsc do lakiernika samochodowego i spytac sie ile kosztowaloby pomalowanie frontu, nie sadze zeby byly to jakies kosmiczne pieniadze. Poza tym lakier samochodowy jest duuuzo trwalszy od takiego w sprayu. Wiem, bo kumpel ma tak bude pomalowana i swietnie to wyglada ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj na leżąco, maloj spreyem albo areografem delikatnie (cienkie warstwy farby ) kladz kilka warstw(4?), nastepna warstwe kaldz jak poprzednia dobrze wyschnie.

pamietaj o dobrym przygotowaniu powierzchni pod farbe.

powodzenia!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak zauważyli szeryfi wcześniej - kilka warstw, i jak dobrze wyschnie to po każdej warstwie drobnym papierkiem ( 800 - 1000) przetrzeć i jak ci syfków nie naleci to będzie baja - ostatniej warstwy nie przecierać ofcoz :D Ja tak malowałem codeshita i wyszło luxus. Jak się uda to niedługo topic z Half Life mode by Luciush.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kilka rad już dostałeś od kolegów ja powiem ci tylko tyle :) pistolet lakierniczy do blacharki samochodowej, wyciąg wentylacyjny żeby się kurz nie osadzał i dobry dobór farby - znaczy się lakieru ... żeby ci się nie rozpuścił plastik :) no i baaaaaaaardzo cienkie warstewki bo inaczej będzie to wyglądało jak gil z nosa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic dodac nic ujac <lol> tak jak wyzej, z qmplem tak malowalem najpierw wyczyscilismy sprezonym powietrzem i cienkie warstwy spray'u i wyszlo spoko, papierem nie przecieralem bo nie moglem dostac bardzo drobnego ale i tak jest ok :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi