whiller Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Dobra, wiec sprawa ma sie tak ;] Posiadam dokladnie to obudowe co w topicu ( CHIEFTEC MA-01B-D ) [ dla niezorientowanych wyglada ona tak : I tak wlasnie sie zastanawiam, czy ktos przypadkiem jej nie malowal na wysoki polysk. W czym tkwi problem ? Otoz ... Co do bokow i top'a to nie ma problemow, jednak zaczna sie one gdy zaczne malowac przod . Nie mam zielonego pojecia czy da rade to zrobic bez zaciekow. Moze ktos z Was widzial gdzies ta bude pomalowana lub sam malowal ? Jezeli tak to b. bym prosil o jakies rady dotyczace malowania przodu ... Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Mam takiego tylko BT i tez jestem ciekaw..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Ja mam niebieskiego chiefa, wiec tez poczytam co inni ciekawego napisza ;] Ew. mozesz sie przejsc do lakiernika samochodowego i spytac sie ile kosztowaloby pomalowanie frontu, nie sadze zeby byly to jakies kosmiczne pieniadze. Poza tym lakier samochodowy jest duuuzo trwalszy od takiego w sprayu. Wiem, bo kumpel ma tak bude pomalowana i swietnie to wyglada ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 spróbuj na leżąco, maloj spreyem albo areografem delikatnie (cienkie warstwy farby ) kladz kilka warstw(4?), nastepna warstwe kaldz jak poprzednia dobrze wyschnie. pamietaj o dobrym przygotowaniu powierzchni pod farbe. powodzenia!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 przygotowując pod malowanie, powierzchnię odtłuść, przematuj drobnym papierem ściernym i dobrze wyczyść zanim zaczniesz malować malując wieloma cieniutkimi warstwami, na płaskiej powierzchnii, powinieneć uzyskać dobry efekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciush Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Tak jak zauważyli szeryfi wcześniej - kilka warstw, i jak dobrze wyschnie to po każdej warstwie drobnym papierkiem ( 800 - 1000) przetrzeć i jak ci syfków nie naleci to będzie baja - ostatniej warstwy nie przecierać ofcoz :D Ja tak malowałem codeshita i wyszło luxus. Jak się uda to niedługo topic z Half Life mode by Luciush. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 no kilka rad już dostałeś od kolegów ja powiem ci tylko tyle :) pistolet lakierniczy do blacharki samochodowej, wyciąg wentylacyjny żeby się kurz nie osadzał i dobry dobór farby - znaczy się lakieru ... żeby ci się nie rozpuścił plastik :) no i baaaaaaaardzo cienkie warstewki bo inaczej będzie to wyglądało jak gil z nosa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapson Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 nic dodac nic ujac <lol> tak jak wyzej, z qmplem tak malowalem najpierw wyczyscilismy sprezonym powietrzem i cienkie warstwy spray'u i wyszlo spoko, papierem nie przecieralem bo nie moglem dostac bardzo drobnego ale i tak jest ok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...