gratch Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Witam. Mam mały problem, otóż dokonałem zakupu pamięci SDRAM 2 kości po 256MB ponieważ według instrukcji płyty głównej (ACorp 6A815EP1) jest to max co może pociągnąć. Na 1 kości wszystko chodzi, ale jak dorzuce 2 to w momencie uruchamiania komp wydaje z siebie piski i dalej nie rusza!! Myślałem że to może sloty są do bani ale po włożeniu zamiast 256 - 128MB wszystko jest ok 8O . Wiec juz nie wiem co mam robić. Po za tym bios wykrywa mi pamieć 133MHz jako 100. POMOCY CO MAM ROBIĆ ?????????? Z góry dzieki za zainteresowanie i ew. porady. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 może jest uszkodzona 1 z nich,a pamięc zwykle działa z prędkością szyny FSB procesora , chyba że się async ustawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gratch Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Wydaje mi sie ze problem jest gdzies indziej jako że osobno kości działają - zarówno jedna jak i druga :? ale i dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 kości mgą byś podłej jakości. Mogą mieć taką organizacje SS/DS że płyta toleruje tylko jedną taką. Pomoże ci instrukcja od płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gratch Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 TO że to są kości nie najwyższej jakości to niestety wiem - nie sądziłem jednak że będą aż takie problemy :( Instrukcja od płyty nic mi nie dała - już ją przeczytałem z 10 w obie strony. Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa - otóż w ustawieniach BIOSU (mam najnowszą ver.) nie mam jednej z opcji - która wedłóg instrukcji powinna być - mówie tu np. o możliwości ustawiania prędkości pamięći RAM. Dzieki z odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 bx też czasami nie rozpoznają 265 jako 256 lecz jako 128 chociaż że kości fizycznie są sprawne pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...