Skocz do zawartości
HaJ

radeon 9800 pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzis zakupilem w sklepie sapphire radeona 9800 pro. Zamontowali mi go na miejscu w sklepie wraz z nowa obudowa i zasilaczem 350w. Na miejscu wgrali mi najnowsze stery ati. wrocilem do domu odpalam kompa wszystki pieknie ladnie... sciagam se powerstrip-a zeby sprawdzic na jakich taktowaniach jedzie karta i czy da sie cos jeszcze dokrecic... zmieniam zakladke patrze a tu 378 rdzen a 337 pamiec... mysle sobie ustawienia standartowe... zmieniam ostroznie na 378/500 a tu co? deszcz kolorowych paseczkow na ekranie ... nic nie widac nawet przywrocic standartowych nie moge... res kompa i wszystko wraca do normy... 378/337 zmieniam na 378/410 i dalej snieg... nie bede dalej pisal co i jak zmienialem napisze tylko ze wg mnie rdzen jest na optymalnych ustawieniach i na 410 nic nie wyskakuje... ale pamiec powyzej ok 400-410 na ekranie zaczyna rosnac kolorowa trawka:/ w biosie mam ustawienia standartowe wszystko tak jak powinno... w ustawieniach omegi mam tez standartowo... jestem zrozpaczony i nie wiem co robic! bede wdzieczny jesli mi ktos pomoze lub doradzi co mam z tym fantem zrobic

dodam jeszcze ze karta to napewno 9800pro bo wyglada tak jak ona (pamieci w ksztalcie L srerny radiator itp)

mam zasilacz 350w plytke gigabyte na nForce 2 512 ram kingstone i athlon xp 2200+

z gory thx (gg-1667650 jak ktos jest na tyle mily)

8O :lol: i nie mam pytań. hehehehehhehe

Nie będę się tu dużo rozpisywał bo nie ma sensu :). Człowieku ty chciałeś sobie ustawić 500mhz czyli rzeczywistej 1000Mhz na 9800PRO słów mi brak. Moim zdaniem musisz się cieszyć, że nie przegrzałeś pamięci bo wtedy byś miał kiszkę i kolorowe pachy od lewej do prawej i w serwisie wiadomo jakby ci wymienili zostałbys z uszkodzoną kartą zanim zaczniesz kombinować najpierw poczytaj. A tak wogóle to jest juz temat o 9800PRO i to nie jeden.

Jeśli chodzi o taktowania to masz takie jakie powinny byc czyli rdzen 380 pamieci 340 czyli efektywnej 680.

Boze drogi co za ludzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi