dzidzi Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Cześć wiem, że taki temat już był ale teraz jest troszke inaczej z tym wyłączaniem. Koleżanka ma Athlona XP 2000+ płyta (niepamiętam ale jakaś tania) 256DDR (333) zasilacz "normalka" Radeon 9200SE. Komputer służy do pracy z tekstem i innymi programami nie obciążającymi tego sprzętu, po godzince pracy temperatura w biosie 35 stopni. Wszystko było w porządku sprzęt ma prawie rok, od 3 miesięcy ma internet i ostatni gdy z niego korzysta komp się restartuje, a najpierw z obudowy dochodzi podobno dziwny dźwięk. Czego to może być przyczyną, może karta sieciowa, a może to "powodować" ktoś z sieci od niej w bloku?? Dzieki wielkie za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Niewiele można pomóc przy takich "informacjach" ??? - proponuję zacząć od zainstalowania porządnego programu antywirusowego ( polecam AntiVir Personal Edition z http://www.free-av.com/ ) - pewnie koleżanka ściągnęła coś z sieci ??? Pozdr. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzi Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Też tak myślałem, że to może wirus już w zeszłym tygodniu koleżanka wykryła "jakiegoś" (dzisiaj będe wiedział więcej) i usunęła. Kilka dni temu podałem jej jak ma zainstalować skaner on line Mks skanowała i nic nie wykazał. Na komputerze ma zainstalowanego NU2004 i też już nic nie znajduje. Wezmę dziś karte sieciową bo może to wina sieciówki na płycie ??? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojcirej Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Myślę, że to jest tzw. blaster, który powoduje te resety kompa. Tutaj znajdziesz instrukcję, jak walczyć z nim pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzi Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Witam ponownie dzisiaj byłem i odinstalowałem Nortona a zainstalowałem jej (proszę się nie śmiać) PcCilina 2002 ponieważ w miarę dobrze działa tam "zapora" (tak ją nazwijmy). Po kilkunastu minutach wykazala próbę "ataku" NetBios i podała adres. Lecz nie wydaje mi się możliwe żeby ktoś z sieci mógł resetować kompa ?? Jutro spróbuję z tm blasterem ale wątpie bo widziałem go w działaniu z tym okienkiem a tutaj niczego takiego nie ma poprstu nagle ciach i restart, aha wczoraj podobno jak siedziała wieczorem przy kompie (w internecie) to się 2 razy zresetował, a dzisiaj od rana do późnego popołudnia pisała jakąś pracę i nic (ale nie korzystała wogóle z neta). Co Wy na to?? Dzięki wielkie za wszelką udzieloną pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawada Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Jeżeli wydobywa się dziwny dźwięk, może to być alarm na płycie głównej, który oznacza, że temperatura procesora osiągnęła wartość krytyczną ustawioną w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbus007 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 U mnie sie wyłączał po 1 min. pracy. Dopiero jak zainstalowałem Sygate Personal Firewall (free) i zablokowałem połączenia z NetBios-u to komp. zaczął normalnie pracować - mam łącze stałe, więc jestem cały czas podłączony do sieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Polecam ( tak jak i Qbus007) Sygate Personal Firewall - u mnie chodzi od ponad 2 lat i jest święty spokój - trzeba tylko dodawać co jakiś czas blokady na odpowiednich portach i protokołach jak pojawiąją się informacje w sieci, którędy atakują nowe wirusy. A także ponownie polecam zastosowanie AntiVir Personal Edition - miałem już kilkanaście przypadków wyczyszczenia kompów na których był NAV lub MKS i nic nie wykryły a ten "mój" wykosił po kilkanaście lub więcej wirusów i sprzęt ożywał !. Jest to program free dla home usersów - można łatwo uaktualniać bazę wirusów przez sieć i w ogóle jest super. Pozdr. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...